Rămâi conectat

Ştirea zilei

Camelia Folea, judecător la Tribunalul Alba, s-a pensionat. „Doamna cu pantofi albaștri” care a dovedit că Justiția are față umană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Camelia Folea, judecător la Tribunalul Alba, s-a pensionat. „Doamna cu pantofi albaștri” care a dovedit că Justiția are față umană

Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de eliberare din funcţie a trei magistraţi, printre care și Camelia Folea, judecător la Tribunalul Alba.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Camelia Folea – judecător la Tribunalul Alba, Iulia-Loredana Arotăriţei – judecător la Tribunalul Iaşi şi pe Mihai-Titus Chiorean – judecător la Tribunalul Timiş.

Cei trei magistraţi au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

Când era judecător la Tribunalul Blaj, Camelia Folea a ajuns în atenția opiniei publice ca „Doamna cu pantofi albaștri” în urma unui text, postat pe Facebook de către o avocată și care a devenit viral pe internet. În postare era apreciată pentru modul în care s-a comportat în timpul audierii unui minor rămas după divorț în custodia tatălui și pentru care mama a solicitat stabilirea unui program de vizită, precum și pentru timpul acordat acestei ședințe de judecată.

„Doamna cu pantofi albaștri”, textul postat pe Facebook de către avocata Mădălina Scutelnicu și care a fost redistribuit de peste 27.000 de alți utilizatori și a fost comentat de alte zeci de mii de oameni, a impresionat lumea virtuală, și nu numai, povestea fiind relatată și în mass-media.

Mai mult, pe un site specializat a apărut o petiție prin care semnatarii solicită decorarea ‘judecătoarei cu pantofi albaștri’.

Inclusiv Consiliul Superior al Magistraturii a felicitat, vineri, judecătoarea „pentru modalitatea în care și-a exercitat atribuțiile de serviciu”, apreciind, totodată, faptul că activitatea acesteia „a fost remarcată atât de către profesioniști, cât și de mass media și publicul larg”.

Potrivit celor prezentate de către Mădălina Scutelnicu, atunci când judecătoarea l-a văzut pe puștiul de opt ani, s-a apropiat de el și i-a spus: „Vezi, R., am pantofi albaștri! Tu ai pantofiori albaștri? Uite, am și pelerină! Dă-mi mânuța și hai cu mine, să-ți arăt cât de maaare e castelul ăsta!”.

După ce copilul a fost audiat, la întoarcerea în sala de judecată, judecătoarea i-a spus să coboare atent de pe podium, să nu se lovească și „să meargă la mami sau la tati, unde vrea el”.

Ulterior, după ce a suspendat ședința, „doamna judecător cu pantofi albaștri”, mama și copilul au stat un sfert de oră într-o altă încăpere, de unde clienta avocatei a ieșit radiind de fericire pentru că avusese șansa să-și țină copilul în brațe după 1 an și jumătate.

Mama copilului i-a spus apoi avocatei că judecătoarea i-a dat băiatului „un pumn de bomboane”, din care copilul i-a oferit și celei care i-a dat viață, și le-a făcut și o fotografie celor doi.

„N-am trăit așa ceva în 10 ani de avocatură. Am văzut magistrați pentru care audierea minorului însemna următorul dialog, purtat fix în fața ușii sălii de judecată, așa, din voleu, cum ar veni: — ‘Câți ani ai, cu cine vrei să stai, cu mama sau cu tata? Bine, pa!’. Doamna cu pantofi albaștri a alocat 3 ore cauzei noastre, fiind conștientă că lucrează cu destinele oamenilor, cu sufletele lor, iar nu cu chei de 14. Domnilor magistrați, permiteți-mi o sugestie: cumpărați-vă pantofi albaștri, poate în asta stă magia! Nu există nici castel, și nici pelerină, fără un strop de magie, nu-i așa?”, a conchis avocata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea