Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Călin Potor: Vaccinul pneumococic va intra pe lista imunizărilor obligatorii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Deputatul liberal Călin Potor spune că programul de imunizări trebuie adaptat deoarece vaccinările de acum au performanţa unei Dacii 1300

Calin PotorMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat că, la iniţiativa Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie, a solicitat un punct de vedere Comitetului Naţional de Vaccinologie cu privire la introducerea vaccinului pneumococic în calendarul obligatoriu de imunizări. “După o analiză serioasă Comitetul Naţional de Vaccinologie ne-a făcut recomandarea pentru acest vaccin, astfel încât am aprobat programul. După rectificarea bugetară sperăm să dăm drumul la procedurile de achiziţionare a vaccinului şi, din trimestrul IV, să începem imunizările”, a spus ministru Eugen Nicolăescu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministerul Sănătăţii şi Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie au încheiat un Protocol de colaborare care vizează acţiuni comune pentru drepturile copiilor români de a fi vaccinaţi pneumococic.

“Acest protocol pe care l-am semnat astăzi are ţinte precise, care reglementează drepturile şi obligaţiile asumate atât de autorităţi, cât şi de societatea civilă pentru o vaccinare reală”, a declarat ministrul Sănătăţii.

„Din nefericire, în România doar 2% dintre părinţi îşi permit să-şi vaccineze copiii împotriva acestui inamic nevăzut, pneumococul. Luptăm pentru dreptul copiilor români de a fi vaccinaţi încă din septembrie 2012, când am pus bazele acestei Coaliţii. Ne bucură semnarea protocolului şi suntem siguri că împreună cu Ministerul Sănătăţii vom reuşi cât mai rapid să oferim gratuit copiilor noştri acest vaccin”, a declarat vedeta TV Andreea Marin, Preşedinte al Fundaţiei „Pretuieşte Viaţa“  şi ambasadorul campaniei CNP 2013.

Deputatul liberal de Alba, medicul Călin Potor a declarat pentru ziarul Unirea că este absolut necesară lărgirea şi actualizarea paletei de vaccinuri făcute tinerilor din România. “Ce facem noi acum copiilor, în materie de vaccinări, poate fi asimilat performanţelor date de o Dacia 1300. Lumea a evoluat, bolile s-au diversificat şi trebuie să ne adaptăm şi prin diversificarea vaccinurilor făcute pentru imunizarea copiilor, pentru că prevenţia este întodeauna mai puţin costisitoare decât boala” a spus deputatul liberal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea