Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Reabilitarea termică a locuinţelor, o promisiune respectată!

Publicat

în

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Călin Potor, candidat USL, Colegiul – Alba Iulia, Camera Deputaţilor

În primele 6 luni USL s-a ţinut de cuvânt. Reparăm nedreptăţile şi construim o nouă Românie. USL a spus că va face dreptate şi şi-a respectat promisiunea. Am început să reparăm nedreptăţile făcute tuturor din această ţară: bugetarilor, întreprinzătorilor, pensionarilor. Am restituit banii luaţi abuziv de guvern oamenilor, am redeschis spitalele închise în mod iresponsabil, am demarat un set de măsuri economice cu scopul de a sprijini mediul de afaceri. Ştim că mai sunt multe de făcut, dar economia s-a oprit din declin şi vom continua măsurile care duc la relansarea ei. Clădim împreună!
Am promis încă din vară că vom implementa un program de reabilitare termică a tuturor locuinţelor şi ne ţinem de cuvânt. Sunt suficiente argumente în sprijinul programului propus de PNL. În ultimii ani, cheltuielile făcute de populaţie pentru energia termică au fost în medie de peste 1200 lei/locuinţă. Majoritatea covârşitoare a locuinţelor nu sunt izolate termic, ceea ce amplifică inacceptabil pierderile şi preţul plătit de consumator.
Programele naţionale şi locale pentru izolarea termică a locuinţelor nu au dat până acum niciun rezultat. În oraşe şi municipii, investiţiile in izolare termică s-au concentrat aproape exclusiv pe blocurile cu multe etaje. Prea mulţi ani atenţia administraţiilor a fost îndreptată doar spre blocurile mari, din interese electorale.
Soluţia pe care am propus-o se bazează pe faptul că, dacă toţi cetăţenii plătesc taxe şi impozite, toţi au dreptul să beneficieze de programe privind izolarea termică. Noi USL am propus şi implementăm un program naţional de reabilitare termică a locuinţelor din România, asumat de Guvern, şi care să includă toate clădirile de locuit, din toate localităţile, indiferent de mărime; precum şi creşele, grădiniţele, şcolile, spaţiile publice şi aşezămintele sociale.
Noul program va impune la nivel naţional o structură de finanţare unitară şi flexibilă, din care 60% va fi asigurat din fonduri centrale şi europene. Autorităţile locale vor aloca 30% din finanţare, iar cetăţenii vor suporta doar 10 procente. Noi propunem ca acest program să aibă o etapizare clară şi un termen explicit de finalizare, de maxim zece ani. Beneficiile acestui program sunt multiple. El va oferi în primul rând soluţii pentru reducerea consumului energetic la nivel local şi naţional, dar şi reducerea cheltuielilor cu energia la nivelul fiecărui buget de familie.
Programul va fi şi o pârghie de relansare economică, prin investiţii utile în infrastructura urbană. El va asigura mai multe sute de locuri de muncă la nivelul municipiului Alba Iulia, şi a comunelor Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba pe o perioadă de circa 5-10 ani, prin generarea de comenzi pentru societăţi comerciale din domenii diverse şi, în consecinţă, stabilizarea altor locuri de muncă ameninţate în prezent.
USL vine în faţa românilor cu măsuri concrete de relansare a economiei, de sprijinire a întreprinzătorilor şi de creare de locuri de muncă. De când a ajuns la guvernare USL şi-a ţinut toate promisiunile. Şi le va ţine în continuare, pentru că şi după 9 decembrie vom construi împreună, pentru România!

CĂLIN POTOR,
Deputat USL de Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare