Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Reabilitarea termică a locuinţelor, o promisiune respectată!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Călin Potor, candidat USL, Colegiul – Alba Iulia, Camera Deputaţilor

În primele 6 luni USL s-a ţinut de cuvânt. Reparăm nedreptăţile şi construim o nouă Românie. USL a spus că va face dreptate şi şi-a respectat promisiunea. Am început să reparăm nedreptăţile făcute tuturor din această ţară: bugetarilor, întreprinzătorilor, pensionarilor. Am restituit banii luaţi abuziv de guvern oamenilor, am redeschis spitalele închise în mod iresponsabil, am demarat un set de măsuri economice cu scopul de a sprijini mediul de afaceri. Ştim că mai sunt multe de făcut, dar economia s-a oprit din declin şi vom continua măsurile care duc la relansarea ei. Clădim împreună!
Am promis încă din vară că vom implementa un program de reabilitare termică a tuturor locuinţelor şi ne ţinem de cuvânt. Sunt suficiente argumente în sprijinul programului propus de PNL. În ultimii ani, cheltuielile făcute de populaţie pentru energia termică au fost în medie de peste 1200 lei/locuinţă. Majoritatea covârşitoare a locuinţelor nu sunt izolate termic, ceea ce amplifică inacceptabil pierderile şi preţul plătit de consumator.
Programele naţionale şi locale pentru izolarea termică a locuinţelor nu au dat până acum niciun rezultat. În oraşe şi municipii, investiţiile in izolare termică s-au concentrat aproape exclusiv pe blocurile cu multe etaje. Prea mulţi ani atenţia administraţiilor a fost îndreptată doar spre blocurile mari, din interese electorale.
Soluţia pe care am propus-o se bazează pe faptul că, dacă toţi cetăţenii plătesc taxe şi impozite, toţi au dreptul să beneficieze de programe privind izolarea termică. Noi USL am propus şi implementăm un program naţional de reabilitare termică a locuinţelor din România, asumat de Guvern, şi care să includă toate clădirile de locuit, din toate localităţile, indiferent de mărime; precum şi creşele, grădiniţele, şcolile, spaţiile publice şi aşezămintele sociale.
Noul program va impune la nivel naţional o structură de finanţare unitară şi flexibilă, din care 60% va fi asigurat din fonduri centrale şi europene. Autorităţile locale vor aloca 30% din finanţare, iar cetăţenii vor suporta doar 10 procente. Noi propunem ca acest program să aibă o etapizare clară şi un termen explicit de finalizare, de maxim zece ani. Beneficiile acestui program sunt multiple. El va oferi în primul rând soluţii pentru reducerea consumului energetic la nivel local şi naţional, dar şi reducerea cheltuielilor cu energia la nivelul fiecărui buget de familie.
Programul va fi şi o pârghie de relansare economică, prin investiţii utile în infrastructura urbană. El va asigura mai multe sute de locuri de muncă la nivelul municipiului Alba Iulia, şi a comunelor Berghin, Ciugud, Daia Română şi Ohaba pe o perioadă de circa 5-10 ani, prin generarea de comenzi pentru societăţi comerciale din domenii diverse şi, în consecinţă, stabilizarea altor locuri de muncă ameninţate în prezent.
USL vine în faţa românilor cu măsuri concrete de relansare a economiei, de sprijinire a întreprinzătorilor şi de creare de locuri de muncă. De când a ajuns la guvernare USL şi-a ţinut toate promisiunile. Şi le va ţine în continuare, pentru că şi după 9 decembrie vom construi împreună, pentru România!

CĂLIN POTOR,
Deputat USL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea