Rămâi conectat

Actualitate

Călin Potor pledează pentru recunoaşterea meseriei absolvenţilor facultăţii de teologie socială

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL de Alba Călin Potor atrage atenţia asupra faptului că universităţile din România pregătesc absolvenţi de facultăţi pentru a căror specializare nu există meserii recunoscute de statul român. „Am primit numeroase sesizări de la absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia privitoare la un aspect controversat şi ilegal. În fapt, aceşti absolvenţi au primit titlul de „licenţiaţi în teologie”, în domeniul „teologie”, după programul de studii/specializarea „Teologie socială ortodoxă”, însă nimeni nu îi angajează după terminarea facultăţii, pe motiv că nu există o meserie recunoscută oficial în acest sens”, a declarat deputatul Călin Potor, într-un comunicat de presă.

Parlamentarul liberal susţine că absolvenţii respectivi nu sunt încadraţi în niciuna din meseriile cuprinse în ultima variantă a Clasificării Ocupaţiilor din România (C.O.R), deoarece ei nu pot fi înscrişi la categoria ocupaţiei de asitent social, aşa cum ar fi fost firesc. „Practic, meseria care ar fi trebuit conferită de diploma de licenţă nu există. Din informaţiile pe care le am, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, instituţie aflată în subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale sau este un ONG, se opune în a recunoaşte absolvenţii de teologie socială, drept pentru care nu aprobă prezenţa lor în nomenclatorul de meserii din România”, a mai precizat Potor.

            Deputatul PNL consideră că este inadmisibil ca universităţile să scoată absolvenţi de învăţământ superior pentru care nu există meserii recunoscute pe piaţă. Pentru a încerca rezolvarea acestei anormalităţi, Potor s-a adresat miniştrilor Muncii şi Educaţiei, cărora le-a cerut să se pună de acord în vederea recunoaşterii oficiale a meseriei rezultate din absolvirea facultăţilor de teologie socială.

Biroul de Presă al deputatului PNL Călin Potor, 11 octombrie 2011


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea