Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor, deputatul PSD de Alba, revine ca medic la spitalul județean

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calin PotorCele două săptămâni de activitate în rândul PSD Alba, se pare că l-au inspirat pe fostul liberal Călin Potor, care a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, că urmează să revină la profesia și activitatea  sa de bază, respectiv cea de medic. Și nu în funcția de director, cum s-ar putea gândi (speria) unii, ci ca medic voluntar la Urgență. Adică, fără bani și fără șpagă.

Deputatul susține că este dispus să renunțe la o parte din puținul timp liber pe care îl are și, atunci când nu ține audiențe parlamentare în teritoriu, să își dedice priceperea, alături de cei din linia întâi – medicii de la urgențe, pacienților din Alba.

Pentru a putea însă să înceapă efectiv activitatea de voluntariat în acest sens, medicul primar specialist în urgențe  medico-chirurgicale Călin Potor este obligat să își reînoiască atestatul profesional, întrucât reglementările Colegiului Medicilor din România prevăd, potrivit politicianului, că dacă activitatea medicală este întreruptă mai mult de 5 ani, cel care dorește să profeseze din nou trebuie să parcurgă un curs, să dea un examen, etc.

Potor a spus că a vorbit în legătură cu această chestiune cu președintele Colegiului Medicilor Alba, Gheorghe Vieru, pentru a demara toate demersurile ce se impun. Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Alba a și identificat deja unde ar putea face acest curs. La medicul Ioan Boilă, un specialist în domeniul medicinei de urgență.

Vreau să merg să lucrez voluntar la Urgențe pentru că îmi doresc să fac ceea am fost pregătit. Să îi învăț și pe alții pe lângă mine și să dau un exemplu altora, să promovez voluntariatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea