Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Călin Potor, deputat PNL: Alba se încălzeşte… la soare!!!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Prăpastia în care ne-a aruncat actuala guvernare portocalie se adânceşte pe zi ce trece. Disperarea oamenilor atinge cote de nesuportat. Toata ziua auzim de tineri care nu îşi găsesc un loc de muncă, de familii care nu reuşesc să asigure cele necesare traiului pentru copii, de bătrâni care nu mai au bani de medicamente pentru că pensiile sunt infime.
Această iarnă a demonstrat, dacă mai era nevoie, realitatea cruntă a sărăcirii României de către nişte guvernanţi incapabili, care se gândesc doar la buzunarul propriu. Iar dovada a venit în aceste zile, când au fost făcute publice datele oficiale de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. Aproape 20 la sută din populaţia judeţului a avut nevoie de ajutor din partea statului, pentru încălzirea locuinţelor. Din cele aproximativ 110.000 de gospodării din Alba, nu mai puţin de 21.000 au solicitat şi primit ajutoare pentru încălzire pentru luna noiembrie a anului trecut. Este o cifră absolut şocantă. Vorbim de zeci de mii de persoane aflate în imposibilitatea de a-şi asigura un minim decent în această iarnă. Şi asta s-a întâmplat din cauza faptului că, în Alba nu există investiţii şi oamenii nu au locuri de muncă. De unde să avem investiţii în judeţ dacă pe cei care conduc administraţia nu-i interesează? Cum să avem mari firme care să vină la Alba Iulia, să creeze locuri de muncă pentru cei aproape două mii de şomeri, dacă primarul şi viceprimarii sunt mai mult pe la DNA, să dea declaraţii, fiind suspectaţi de acte de corupţie? În ultimii ani, marile companii au ocolit sistematic Alba Iulia, iar cei care ar fi trebuit să le caute au preferat să stea cu mâinile încrucişate şi să aştepte. Poate, poate, vin ei, investitorii singuri. Ce rost are să depunem noi eforturi, bine că ne luăm salariile.
Este trist ca un oraş ca Alba Iulia, la 22 de ani de la Revoluţie, să nu se poată laudă că are mari firme care să ofere cetăţenilor posibilitatea unui loc de muncă bine plătit. Este, pe de altă parte, realitatea care îi va lovi pe cei din administraţia locală în moalele capului, la viitoarele alegeri. Până atunci rămânem săraci şi ne rugăm la Dumnezeu să se facă mai cald. Oricum, bani de încălzire nu prea avem.

Calin POTOR
deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea