Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Călin Potor: Construim împreună proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020” este extrem de important pentru Alba Iulia, dar şi pentru restul judeţului. Pentru că va aduce investiţii şi va crea locuri de muncă. Dar mai presus de toate va pune Alba Iulia pe harta lumii.
Vom continua proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020”. Pentru că este un proiect realizabil, care va crea mii de locuri de muncă şi va atrage investiţii de sute de milioane de euro. Cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, la care se va adăuga ajutorul necondiţionat din partea guvernului Alba Iulia va deveni o destinaţie turistică pe harta întregii lumi. În acest fel Cetatea Alba Carolina, comoara noastră a tuturor, va fi pusă în valoare şi va deveni polul de dezvoltare al municipiului şi nu numai.
Avem exemplul municipiului Cluj-Napoca, cel care recent a câştigat titulatura de Capitală Culturală a Tineretului în 2015. Este cea mai bună dovadă că se poate, că un proiect bine realizat are şanse reale în acest gen de competiţii europene.
„Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020” este un proiect demarat de societatea civilă, dar la care sunt aşteptate şi administraţiile locale sau judeţene. Mă refer în special la Primăria Alba Iulia şi la Consiliul Judeţean Alba. De asemenea aşteptăm să ni se alăture toţi primarii din judeţ, dar şi parlamentarii şi reprezentanţii partidelor politice. Nu în ultimul rând ne dorim ca organizaţiile neguvernamentale să vină alături de noi în număr cât mai mare, mai ales că au dovedit încă de la început că sunt capabile să se implice într-un proiect de anvergură.
Am mai spus-o şi o mai spun. Proiectele care aduc dezvoltare şi prosperitate trebuie abordate şi implementate fără patimi politice. Doar pentru că nu am avut noi ideea nu înseamnă că o idee nu este bună sau nu este realizabilă. Împreună putem reuşi. Împreună Alba Iulia, dar şi întregul judeţ Alba, vor deveni destinaţii pentru turismul mondial. Iar noi vom fi mândri că avem un oraş şi un judeţ cu care să ne lăudăm în faţa tuturor.
Ne dorim o Românie puternică, stabilă şi prosperă, pentru ca fiecare dintre noi să trăiască mai bine. În cele şase luni de guvernare am dovedit că se poate. Se poate munci în interesul cetăţenilor, prin promovarea unor politici publice care să fie pentru ei, nu împotriva lor.
Pentru că USL construieşte, alături de voi, O ROMÂNIE PUTERNICĂ.
CĂLIN POTOR
Deputat USL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Black Coffee, DJ-ul desemnat “Man of The Year” în 2023, completează lineup-ul Untold 2024

Dan HENEGAR

Publicat

în

Black Coffee, DJ-ul desemnat “Man of The Year” în 2023, completează lineup-ul Untold 2024 Așteptat în fiecare vară cu emoție de fanii veniți din peste 100 de țări ale lumii, UNTOLD și-a reconfirmat statutul de festival de top, reușind ca în fiecare ediție să ofere experiențe unice. Organizatorii anunță un nou nume din lineup-ul festivalului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea