Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Concursul de asistentă șefă la secția UPU a Spitalului din Alba Iulia se reorganizează să ajungă cineva pe care conducerea îl dorește

Publicat

în

  • Managerul Spitalului Județean din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a spus că își rezervă dreptul să îl dea în judecată pe Călin Potor pentru acuzațiile făcute. Vezi ce spune Adina Bura, asistenta despre care Potor spune că e favorita conducerii.

potor-calin800Deputatul PSD, Călin Potor, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă a PSD că la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia se reorganizează concurs pentru funcția de asistentă șefă deoarece conducerea o dorește în ”frunte” pe Adina Bura.

”Mariana Răsunoiu, omul care s-a dedicat și se dedică și este un mare profesionist. Acea doamnă și-a făcut o familie la UPU. Nu are soțul ei și copiii ei, dar are familia de la UPU. Ea nu mai este bună în ochii conducerii și se reface atunci concursul, ca să ajungă cineva pe care conducerea îl dorește. Noi știm cine este acel cineva, este tot o colegă asistentă, este Adina Bura”, a spus deputatul PSD.

Călin Potor spune că actuala șefă, Mariana Răsunoiu, a câștigat concursul, în luna decembrie.

Electrica Furnizare Discount

”Este un obicei, la Spitalul Județean să se găsească tot felul de motive ca toate concursurile să fie refăcute, atâta timp cât nu iese cine trebuie să iasă. Subiectele nu pot să transpire decât de la cei care le fac, și cei care le fac sunt conducerea. Pentru mine este un mare semnal de alarmă. Eu cred că acolo, colectivul se va scinda. Este nevoie de cineva care să nu facă politică, să nu aibă răutăți și fără să facă altceva decât meserie și bun simț (…) Mariana este la urgență de 30 de ani. Este cea mai veche de acolo. Este asistenta care a pus bisturiul în mână la foarte mulți medici”, a spus joi, deputatul Călin Potor.

Contactată telefonic, managerul Spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a arătat că acuzația nu este fondată.

”Eu cred că atunci când facem acuzații trebuie sa avem proprietatea cuvintelor. Dacă există orice fel de suspiciune, eu cred că exista calea legală de a fi contestat concursul. A fost anulat din motive obiective. Există transparență maximă. Dacă mai multe persoane și-au exprimat intenția de a participa la concurs, noi avem obligația de a asigura accesul tuturor. În rest, daca există dovezi ei pot să ne acționeze în instanță. De patru ani de zile eu mă străduiesc să demonstrez ca se pot face concursuri corecte”. În final, managerul Spitalului a afirmat că își rezervă dreptul să dea în judecată persoana respectivă.

Ce spune asistenta Adina Bura, despre care Potor spune că e favorita conducerii: ”Eu am înțeles că acest concurs s-a anulat din cauza unui viciu de procedură la proba scrisă. Oricine care îndeplinește condițiile, conform legii, are dreptul să se înscrie la concursul respectiv. Nu iau în calcul că e aranjat pentru mine, sub nicio formă. După 20 de ani de activitate, eu consider că pot gestiona situația mai bine decât actuala mea șefă. Oricine se putea înscrie. Concursul nu se reorganizează pentru mine”, a spus Adina Bura.

Deputatul Potor e de profesie medic UPU.

Amintim că Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a reprogramat concursul pentru ocuparea a 19 funcţii de asistente şefe de secţie, în data de 23 februarie.

Concursul a fost anulat după ce comisia pentru analizarea contestaţiilor a admis că există unele suspiciuni cu privire la rezultatele probei scrise, desfăşurate în 17 decembrie 2014.

Spitalul a reprogramat concursurile pentru următoarele funcții de asistente șefe: medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, oncologie, chirurgie, obstetrică ginecologie, neonatologie, pediatrie, ORL, ATI, neurologie, boli infecțioase, psihiatrie acuți, recuperare, medicină fizică și balneologie, unitatea de primiri urgențe, bloc operator, analize medicale, radiologie si imagistică medicală și sterilizare.

Concursul va consta în selecția probă scrisă și interviu.

Proba scrisă va avea loc în 23 februarie la ora 10.00 la sediul DGASPC Alba – sala de ședințe, Alba Iulia bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 68.

Interviu va avea loc în 26 februarie, la ora 10.00 în aceeași locație.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a organizat în 17 decembrie 2014 un concurs pentru ocuparea a 19 funcţii de asistenţi şefi de secţie, la care s-au înscris 23 de candidate. În urma probei scrise, secţia ORL a rămas fără nicio candidată (din două), Pediatria şi Neonatologia fără nicio candidată, iar  Cardiologia a rămas cu o singură candidată. În urma concursului au fost depuse trei contestaţii care puneau la îndoială corectitudinea concursului. Referitor la această stare de fapt, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a transmis, atunci, următoarele: „Comisia de soluţionare a contestaţiilor, analizând contestaţiile depuse, a sesizat existenţa unor însemnări care puteau constitui semne distinctive, acestea putând conduce la identificarea autorilor de către examinatori. În aceste condiţii, managerul spitalului judeţean a decis reluarea examenului”.

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare