Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: Concursul de asistentă șefă la secția UPU a Spitalului din Alba Iulia se reorganizează să ajungă cineva pe care conducerea îl dorește

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Managerul Spitalului Județean din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a spus că își rezervă dreptul să îl dea în judecată pe Călin Potor pentru acuzațiile făcute. Vezi ce spune Adina Bura, asistenta despre care Potor spune că e favorita conducerii.

potor-calin800Deputatul PSD, Călin Potor, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă a PSD că la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia se reorganizează concurs pentru funcția de asistentă șefă deoarece conducerea o dorește în ”frunte” pe Adina Bura.

”Mariana Răsunoiu, omul care s-a dedicat și se dedică și este un mare profesionist. Acea doamnă și-a făcut o familie la UPU. Nu are soțul ei și copiii ei, dar are familia de la UPU. Ea nu mai este bună în ochii conducerii și se reface atunci concursul, ca să ajungă cineva pe care conducerea îl dorește. Noi știm cine este acel cineva, este tot o colegă asistentă, este Adina Bura”, a spus deputatul PSD.

Călin Potor spune că actuala șefă, Mariana Răsunoiu, a câștigat concursul, în luna decembrie.

”Este un obicei, la Spitalul Județean să se găsească tot felul de motive ca toate concursurile să fie refăcute, atâta timp cât nu iese cine trebuie să iasă. Subiectele nu pot să transpire decât de la cei care le fac, și cei care le fac sunt conducerea. Pentru mine este un mare semnal de alarmă. Eu cred că acolo, colectivul se va scinda. Este nevoie de cineva care să nu facă politică, să nu aibă răutăți și fără să facă altceva decât meserie și bun simț (…) Mariana este la urgență de 30 de ani. Este cea mai veche de acolo. Este asistenta care a pus bisturiul în mână la foarte mulți medici”, a spus joi, deputatul Călin Potor.

Contactată telefonic, managerul Spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a arătat că acuzația nu este fondată.

”Eu cred că atunci când facem acuzații trebuie sa avem proprietatea cuvintelor. Dacă există orice fel de suspiciune, eu cred că exista calea legală de a fi contestat concursul. A fost anulat din motive obiective. Există transparență maximă. Dacă mai multe persoane și-au exprimat intenția de a participa la concurs, noi avem obligația de a asigura accesul tuturor. În rest, daca există dovezi ei pot să ne acționeze în instanță. De patru ani de zile eu mă străduiesc să demonstrez ca se pot face concursuri corecte”. În final, managerul Spitalului a afirmat că își rezervă dreptul să dea în judecată persoana respectivă.

Ce spune asistenta Adina Bura, despre care Potor spune că e favorita conducerii: ”Eu am înțeles că acest concurs s-a anulat din cauza unui viciu de procedură la proba scrisă. Oricine care îndeplinește condițiile, conform legii, are dreptul să se înscrie la concursul respectiv. Nu iau în calcul că e aranjat pentru mine, sub nicio formă. După 20 de ani de activitate, eu consider că pot gestiona situația mai bine decât actuala mea șefă. Oricine se putea înscrie. Concursul nu se reorganizează pentru mine”, a spus Adina Bura.

Deputatul Potor e de profesie medic UPU.

Amintim că Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a reprogramat concursul pentru ocuparea a 19 funcţii de asistente şefe de secţie, în data de 23 februarie.

Concursul a fost anulat după ce comisia pentru analizarea contestaţiilor a admis că există unele suspiciuni cu privire la rezultatele probei scrise, desfăşurate în 17 decembrie 2014.

Spitalul a reprogramat concursurile pentru următoarele funcții de asistente șefe: medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, oncologie, chirurgie, obstetrică ginecologie, neonatologie, pediatrie, ORL, ATI, neurologie, boli infecțioase, psihiatrie acuți, recuperare, medicină fizică și balneologie, unitatea de primiri urgențe, bloc operator, analize medicale, radiologie si imagistică medicală și sterilizare.

Concursul va consta în selecția probă scrisă și interviu.

Proba scrisă va avea loc în 23 februarie la ora 10.00 la sediul DGASPC Alba – sala de ședințe, Alba Iulia bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 68.

Interviu va avea loc în 26 februarie, la ora 10.00 în aceeași locație.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a organizat în 17 decembrie 2014 un concurs pentru ocuparea a 19 funcţii de asistenţi şefi de secţie, la care s-au înscris 23 de candidate. În urma probei scrise, secţia ORL a rămas fără nicio candidată (din două), Pediatria şi Neonatologia fără nicio candidată, iar  Cardiologia a rămas cu o singură candidată. În urma concursului au fost depuse trei contestaţii care puneau la îndoială corectitudinea concursului. Referitor la această stare de fapt, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a transmis, atunci, următoarele: „Comisia de soluţionare a contestaţiilor, analizând contestaţiile depuse, a sesizat existenţa unor însemnări care puteau constitui semne distinctive, acestea putând conduce la identificarea autorilor de către examinatori. În aceste condiţii, managerul spitalului judeţean a decis reluarea examenului”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea