Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor către ministrul de Interne: Atenţie la contra-manifestaţiile anunţate la Alba Iulia de Ziua Naţională

Bogdan Presecan

Publicat

în

Declaraţia politică deputat liberal de Alba – Călin Potor:

„Declaraţia mea politică de astăzi constituie un apel public către ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe, de a veghea cu maximă responsabilitate şi atenţie manifestările care vor avea în acest an la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naţionale a României. În ultimele zile, am constatat o anumită efervescenţă în plan social, în mai multe zone ale ţării, atât în presă cât şi pe reţelele de socializare, în rolurile principale fiind anumite grupuri de interese care intenţionează să pregătească acţiuni de tip manifest şi diversioniste, cu prilejul sfintei zi de 1 decembrie. Se aude cu intensitate despre ample desfăşurări de forţe umane, care vor veni de Ziua Naţională la Alba Iulia, pentru a protesta împotriva proiectului Roşia Montană, împotriva exploatării gazelor de şist sau contra guvernului, în speţă acţiuni care contravin ordinii şi liniştii publice într-o zi atât de importantă precum cea de 1 decembrie.

Îi solicit şi îl rog pe această cale pe ministrul de Interne să ia act de instigările la proteste de stradă şi manifestări care nu au legătură cu sărbătoarea ce va avea loc la 95 de ani de la Marea Unire din 1918. Consider că autorităţile abilitate ale statului român trebuie să oprească din faşă acest gen de activităţi ostile, care nu vor face altceva decât să producă dezordine şi să tulbure momentele de bucurie pe care vor să le trăiască zecile de mii de români care vor veni la Alba Iulia pentru a sărbători Unirea şi a se simţi români în România. Cred cu tărie că societatea civilă trebuie să dea dovadă de înţelepciune şi maturitate, şi să nu încerce transformarea Zilei Unirii într-o zi de mitinguri pro sau contra nu ştiu cărei acţiuni sau nu ştiu cărui proiect.

Alba Iulia a serbat 1 decembrie de fiecare dată după 1989 în stil românesc, fiind o sărbătoare populară destinată oamenilor veniţi din toate colţurile ţării. De fiecare dată însă au existat încercări ale partidelor politice de a confisca momentul Alba Iulia-1 decembrie, mai ales în anii electorali. În acest an, cei care pregătesc acapararea festivităţilor au anumite nemulţumiri, pe undeva de înţeles, dar iniţiatorii acestor proiecte de proteste trebuie să înţeleagă că Alba Iulia nu e locul potrivit pentru alte manifestări decât cele oficiale, de omagiere a făuritorilor Marii Uniri şi de simţire românească. În consecinţă, îl atenţionez la modul cel mai serios pe ministrul Stroe să dispună subordonaţilor săi să fie în gardă, pentru a împiedica orice fel de manifestări ostile preconizate a avea loc la Alba Iulia de 1 decembrie.”

Deputat PNL de Alba, CĂLIN POTOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea