Rămâi conectat

Politică Administrație

Călin Potor: albaiulienii vor beneficia de servicii medicale de calitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Site-ul econtext.ro a publicat recent o analiză care reuneşte ultimele sondaje de opinie efectuate de institute specializate, dar şi de publicaţiile locale. Potrivit acestora Călin Potor se situează pe prima poziţie şi este considerat câştigătorul alegerilor din 10 iunie 2012. Analiza econtext.ro a luat în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi multe publicaţii locale. Rezultatul confirmă declaraţiile noastre. Călin Potor conduce în preferinţele electoratului din Alba Iulia cu un avans de peste şapte procente în faţa actualului primar al municipiului.
Vreau să avem un oraş sănătos. Aşa cum îmi doresc pentru familia mea să aibă o stare de sănătate bună, tot aşa vreau ca toţi cetăţenii municipiului să beneficieze de servicii medicale de calitate.
Medicul Călin Potor ştie că:
Accesul la medicul de familie este uşor acolo unde sunt cabinete medicale la mică distanţă de familia pacientului. De aceea în zonele unde nu există cabinete ale medicului de familie voi face cabinete medicale ale primăriei. La Oarda de Sus va fi primul! Toate cabinetele medicale aflate în acest moment în proprietatea primăriei vor trece prin procese de modernizare şi dotare.
Medicina şcolară, o cenuşăreasă a medicinii româneşti, o medicină dispreţuită de actuala administraţie va deveni o prioritate a administraţiei Potor. Cabinetele prost dotate, cu aspect dezolant îi fac pe copiii noştri, elevi, să intre acolo doar când nu se mai poate! De unde prevenţie, de unde tratament cu mâinile goale ale medicilor şi asistenţilor de acolo? Îi cunosc personal pe toţi cei ce lucrează în acest domeniu: sunt părinţi la rândul lor, sunt profesionişti şi ştiu că prin relansarea activităţilor din cabinetele şcolare rezultatele o să apară rapid şi evident. Cabinetele de stomatologie şcolară sunt dotate din păcate cu aparatură de acum 30-35 de ani. Asta este grija administraţiei actuale faţă de elevi şi medicii stomatologi şcolari! Simplu: le schimb cu unele noi!
Spitalul judeţean care de fapt este un spital municipal (deci al oraşului) şi folosit când nevoia o impune şi de ceilalţi cetăţeni ai judeţului va avea buget asigurat şi de municipalitate. Şi cine plăteşte are pretenţii! Cetăţenii municipiului sunt plătitori la sănătate şi vă asigur că pretenţiile lor vor fi auzite. Achiziţia de aparatură specifică, dotare la nivel european şi extinderea suprafeţei construite a spitalului vor avea în primar şi consiliul local un aliat, un partener.
Proiectul de construcţie a unui nou spital judeţean de urgenţă la Alba Iulia este o oportunitate teribilă pentru sănătatea municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba, proiect abandonat de guvernarea PDL. Este momentul să-l punem din nou pe tapet!
Voi aduce RMN-ul din nou în spitalul judeţean din Alba Iulia! Împreună cu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Teodor Atanasiu, vom face toate demersurile pentru ca cetăţenii care au nevoie de RMN să nu mai fie obligaţi să meargă sute de kilometri la Sibiu, Cluj Napoca sau chiar Bucureşti. Aşa cum a fost aparat RMN la spital în mandatul meu de director al acestei unităţi medicale, aşa va fi şi în mandatul meu de primar!
De ce să nu ne gândim la un PET CT? Diagnoza rapidă şi precoce a cancerelor devine pe zi ce trece tot mai importantă în tratamentul cu succes al acestei boli. Poziţionarea oraşului în centrul Ardealului ne face să devenim eligibili pentru construirea unui accelerator de particule şi de aici să pornească materialul de investigaţie către toată ţara. Acceleratorul înseamnă bani în oraş, studenţi ce se pregătesc în acest domeniu al fizicii moleculare, dar cel mai important este ca în domeniul diagnosticului din oncologia medicală, Alba Iulia să devină bastion al luptei împotriva acestei groaznice maladii.
CĂLIN POTOR
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea