Călin Popescu Tăriceanu premier – România, cea mai mare creştere economică din istorie
Călin Popescu Tăriceanu preşedinte – ”România, a şaptea putere a Uniunii Europene”
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a realizat în perioada 2006-2008 cea mai mare creştere economică a României din istorie, cu mult peste estimările specialiştilor. Guvernarea respectului pentru oameni a adus în 2008 cel mai mare PIB din istorie, iar România a fost pe locul 2 în Europa la creştere economică. Măsura performanţei unui cabinet o oferă în primul rând indicatorii economici. Dar, mai mult decât atât, fiecare dintre cetăţeni poate evalua eficienţa politicilor adoptate de un guvern prin prisma aspectelor care privesc viaţa de zi de zi, confortul propriu, într-un cuvânt nivelul de trai al fiecăruia.
Principiul acţiunii guvernamentale a fost acela de a îmbina pragmatismul cu preocuparea pentru oameni şi de a redefini relaţia dintre stat şi cetăţean. Aceasta a presupus renunţarea la logica de tip asistenţial, în care statul are rolul principal şi intervine frecvent. Ea a fost înlocuită, la nivelul acţiunii guvernamentale, de principiul recunoaşterii şi răsplătirii valorii, încurajării liberei iniţiative, nondiscriminării şi eliminării dezechilibrelor din sistem.
Mandatul viitorului Preşedinte al României va începe, emblematic, în ziua în care aniversăm un sfert de secol de la revoluţia care a deschis drumul democraţiei în ţara noastră. În mandatul viitorului preşedinte vom aniversa un secol de la Marea Unire şi vom avea privilegiul de a exercita, pentru prima dată în istorie, mandatul de Preşedinte al Uniunii Europene. Pe măsura acestor date care ne ilustrează istoria, Călin Popescu Tăriceanu propune cetăţenilor un proiect liberal, îndrăzneţ şi vizionar, pentru România anului 2020, dar şi pentru anii ce vor urma.
”România – a şaptea putere a Uniunii Europene” este un proiect pe termen lung care îşi propune angajarea energiilor naţiunii române în direcţia unei aspiraţii istorice a societăţii noastre: apartenenţa europeană. Este un proiect naţional pentru o nouă Românie. Este un proiect al românilor pentru români în context european. Este un proiect a cărui esenţă este democraţia prin economie, cultură şi progres.
Ca Preşedinte al României, Călin Popescu Tăriceanu va promova permanent ideea că, pentru a orienta România către obiectivul politic, acela de a deveni ”A şaptea putere a Uniunii Europene”, prioritatea în contextul social actual este consensul.
Dacă îşi va asuma un proiect naţional de progres, România poate deveni un competitor în Uniunea Europeană în care, astăzi, este doar o economie complementară.
Preşedintele Tăriceanu va fi aliatul celor care doresc aşezarea ţării pe drumul creşterii economice sustenabile bazate pe un proiect corect formulat şi onest respectat, iar ”România va deveni a şaptea putere a Uniunii Europene”.
Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată