Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

CALENDARUL complet al OBLIGAȚIILOR FISCALE pe anul 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF a anunțat, pentru contribuabili, calendarul obligaţiilor fiscale pentru anul 2015. Zilele de 25 ale fiecărei luni rămân cele mai importante termene, atât pentru luna anterioară, cât şi pentru trimestrul anterior sau, după caz, trimestrul următor. 

NU UITAȚI de modificările legislative ce au intrat în vigoare din acest an:

– Începând cu 1 ianuarie 2015 persoanele fizice care obțin venituri din activități economice impozitate în sistem real au obligația de a completa un Registru de evidență fiscală în vederea stabilirii venitului net anual impozabil.

calendar fiscale– De la 1 ianuarie 2015 sunt valabile modificările privind stabilirea locului taxării cu TVA pentru serviciile de telecomunicații, de radiodifuziune și televiziune, precum și pentru serviciile furnizate pe cale electronică prestate către un beneficiar persoana neimpozabilă, locul taxării cu TVA fiind în statul unde este stabilit beneficiarul persoană neimpozabilă.

– Începând cu data de 1 ianuarie 2015 s-au adus completări articolului 160 privind taxarea inversa la livrarea de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, stabilit în România.

– Începând cu 1 ianuarie 2015 nivelul accizelor nu mai este stabilit în euro, ci în lei.

– Începând cu 1 februarie 2015 organul fiscal  anulează din oficiu codul de TVA, în cazul societăților pe acțiuni sau în comandită pe acțiuni dacă administratorii și/sau persoana impozabilă însăși au înscrise în cazierul fiscal infracțiuni și/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din OG nr. 75/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar în cazul societăților cu răspundere limitată, în comandită simplă și în nume colectiv dacă asociații majoritari sau, după caz, asociatul unic și/sau administratorii și/sau persoana impozabilă însăși au înscrise în cazierul fiscal infracțiuni și/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din OG nr. 75/2001.

– Începând cu 1 februarie 2015, organul fiscal  anuleaza din oficiu codul de TVA, daca societatea comerciala, supusa înmatricularii la registrul comertului, nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica potrivit criteriilor si în termenele stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrarea Fiscala. În acest caz, reînregistrarea în scopuri de TVA se face la solicitarea persoanei impozabile, daca înceteaza situatia care a condus la anulare.

Calendarul COMPLET al obligațiilor fiscale pe anul 2015 poate fi găsit AICI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea