Rămâi conectat

Curier Județean

Căile tot mai încâlcite ale înfiinţării unui muzeu la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Înfiinţarea unui muzeu al Cugirului rămâne o preocupare constantă a Comitetului cetăţenesc de punere în valoare a patrimoniului oraşului, până când acest deziderat va deveni realitate, în măsură să satisfacă visul sutelor de cetăţeni ai localităţii care aşteaptă ca acest demers să se împlinească”, ne-a declarat consilierul local Aurel Voicu, preşedintele fondator al acestui comitet.
Din păcate zecile de adrese înaintate unor oficiali din Cugir sau din Bucureşti n-au reuşit să rezolve problema asigurării unei locaţii destinate acestui scop. Clădirea vizată pentru muzeu este pavilionul UM Cugir, ce a servit drept obiectiv de pază pentru UMC-2, situat pe Râul Mic aflat în proprietatea uzinei şi care este, potrivit comitetului cetăţenesc, un loc corespunzător, cel puţin provizoriu pentru acest demers. O variantă de altfel salutată de consiliul local şi de primărie care au acceptat ca spaţiul să fie preluat de autoritatea publică locală în schimbul datoriei pe care UM Cugir o are la bugetul local. Dar, lucrurile se dovedesc destul de încurcate, întrucât uzina susţine că terenul aferent nu este dezmembrat din punct de vedere cadastral deoarece nu s-a finalizat acţiunea de parcelare/dezmembrare cadastrală a terenului aferent incintei UMC-2 şi nu s-a majorat capitalul social cu valoarea terenului aferent UMC-2. Pe lângă acestea, starea clădirii este improprie oricărei utilizări fără investirea în reparaţii capitale ale imobilului aflat într-o avansată stare de degradare.
Comitetul cetăţenesc a transmis nu demult o scrisoare către AVAS prin care solicită să aprobe parcelarea şi dezmembrarea terenului aferent clădirii respective, demers eşuat, deoarece Agenţia de Valorificare a Activelor Statului i-a informat pe semnatari că UM Cugir nu se mai află în portofoliu AVAS, fiind transferată la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Aşadar, căile tot mai încurcate ale acestui demers s-ar putea să-i convingă pe autorii iniţiativei să renunţe la acest spaţiu care şi aşa, în opinia mai multor localnici pare impropriu pentru un muzeu, existând şi propuneri de a se căuta o altă locaţie mai potrivită pentru acest scop. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere În perioada 24 aprilie – 14 mai a.c., Jandarmeria Alba desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. La școlile militare de subofițeri de jandarmi „Gr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea