Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cadrele medicale se vor vaccina anti-Covid la locul de muncă! Restul populației, în centre fixe sau mobile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alte categorii decât medicii se vor vaccina în centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru, potrivit anunțului făcut de Președintele Klaus Iohannis.

Reamintim că informația vine în condițiile în care medicul coordonator al campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus că personalul din învățământ este cuprins în primul val de vaccinare, cel care acoperă „domeniile prioritare pentru protejarea funcționării unui stat”.

”Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobare, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru pentru toate celelalte categorii de populație.

Strategia de distribuție mă ține cu va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte. Ministerul apărării și în cel care va gestiona gestionarea depozitul central și a celor șase depozite regionale de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale, fixe e și mobile. Comunicarea clară și transparentă cu cetățenii și în special cu grupurile țintă este esențială, la fel ca și combaterea dezinformării și a diseminării informațiilor false. Toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special dedicat campaniei.

Comitetul Național de coordonare a avut deja discuții atât cu organizațiile profesionale cât și cu asociațiile de pacienți cinci propune sa în continuare să deruleze o serie de întâlniri cu corpul medical, dar și cu reprezentanții mass-media. Este foarte important de știut că vaccinurile odată aprobate de organizațiile mondiale de profil sunt sigure, sunt eficiente, și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a declarat Klaus Iohannis.

„Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în şedinţa CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare”, a spus el.

Preşedintele Iohannis a avut, luni, o şedinţă cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, considerată o problemă de securitate naţională.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea