Rămâi conectat

Actualitate

CADOURI mult-sperate pentru Ucraina: NATO îi va livra 200 de tancuri de la statele membre

Ziarul Unirea

Publicat

în

CADOURI mult-sperate pentru Ucraina: NATO îi va livra 200 de tancuri de la statele membre

Occidentul este gata să trimită aproape 200 de tancuri de luptă în Ucraina, fapt care ar putea putea ajuta Kievul să câștige războiul împotriva lui Vladimir Putin.

Decizia a fost luată după ce Germania a cedat în cele din urmă și a fost de acord să doneze tancuri Leopard 2.

De asemenea, Berlinul a acceptat și să permită altor țări, cum ar fi Polonia, să trimită Leopard 2, de fabricație germană, ceea ce s-ar putea întâmpla în următoarele zile, notează The Telegraph.

Între timp, și Statele Unite au renunțat la opoziția față de trimiterea de tancuri M1 Abrams, fiind vorba de câteva zeci de tancuri. Și Marea Britanie a promis tancuri Ucrainei, informând că va trimite 14 dintre Challenger 2.

Conform acordurilor internaționale, unele țări trebuie să primească permisiunea Berlinului pentru a-și trimite Leopard 2.

Este posibil ca Germania să trimită 14 tancuri, iar Olaf Scholz, cancelarul țării, ar putea face un anunț chiar miercuri.

„Cancelarul a luat o decizie pe care nimeni nu a luat-o cu ușurință”, a declarat Christian Duerr, liderul parlamentar al co-guvernarii Democraților Liberi. „Faptul că Germania va sprijini Ucraina cu tancuri Leopard este un semn puternic de solidaritate”, a punctat el.

Oficialii americani au sugerat că planurile lor sunt în curs de finalizare și ar putea trimite până la 50 de Abrams. Este posibil să facă un anunț la finalul săptămânii. Astfel, Kievul ar putea primi în jur de 200 de tancuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea