Rămâi conectat

Editorial

Cadou de Crăciun

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înnebuniţi căutăm în aceste zile cel mai potrivit cadou de Crăciun. Problema devine spinoasă mai ales când destinatarii ne sunt persoane apropiate cărora de-a lungul anilor le-am făcut toate cadourile posibile. Surpriza în aceste cazuri dispare şi odată cu ea şi emoţia pe care un cadou reuşit este de aşteptat să o declanşeze. Nu-i o situaţie cu care ne întâlnim în acest an pentru prima dată. În acest an însă mai compensăm emoţional, spiritual, cu ajutorul politicienilor de la care aşteptăm un nou guvern, cadou de Crăciun, că aşa ne-a promis premierul desemnat Victor Ponta. Ieri, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de desemnare a lui Victor Ponta ca premier deşi anterior ne spusese, nu o dată, că nu va mai face vreodată o nouă nominalizare a lui. Ei, uite că şi-a călcat pe inimă şi a făcut-o determinat de rezultatele mai mult decât clare ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie. Desem­nându-l atât de rapid pe Victor Ponta, preşedintele nu numai că şi-a călcat pe inimă, pe declaraţiile anterioare, dar i-a şi contrazis pe acei adversari ai săi care împuiau minţile oricui avea răbdare să-i asculte că Traian Băsescu se va opune, va găsi el vreun tertip să amâne sau chiar să ocolească nominalizarea lui Ponta, aruncând astfel ţara într-o nouă criză politică. Din acest punct de vedere preşedintele a fost corect şi nu-i pune beţe în roate premierului, creându-i condiţiile să ne ofere cadoul de Crăciun promis. În aceeaşi logică a netergiversării lucrurilor, pentru mâine a fost convocat noul Parlament care va începe procedurile de validare a mandatelor parlamentarilor, astfel încât atunci când premierul va prezenta guvernul pentru vot (vineri, după dorinţa lui), să aibă cine-l vota.
Dacă va fi să nu avem guvern nou de Crăciun nu va fi decât din pricini din chiar interiorul Uniunii Social Liberale. Primele semne că nu întotdeauna liderii USL vorbesc aceeaşi limbă au apărut în chiar seara alegerilor cu anunţul lui Victor Ponta privind o posibilă cooptare a UDMR la guvernare. De atunci jumătatea liberală a USL nu încetează a repeta că o astfel de cooptare a UDMR este o greşeală, ba chiar au votat împotriva ei în cadrul Biroului Politic Central. Liberalii au sesizat corect „trendul” opiniilor electoratului şi se comportă ca atare. Desigur că nu lipsesc din peisaj nici analiştii politici care ne spun doct şi cu dicţie, lăsându-ne impresia că ne fac o mare favoare luminându-ne, că nu este o tragedie cooptarea UDMR, că aşa este european, că şi că. Dar ce tragedie este dacă UDMR rămâne în Opoziţie?
În paralel se fac eforturi pentru stabilirea structurii noului guvern şi pentru propunerile de miniştri. În ultimele zile s-au făcut atâtea speculaţii pe această temă încât nici nu mai ştim ce să mai credem. Ministere noi, vreo cinci sau şase, schimburi de ministere între partidele care formează majoritatea, nume vechi, iluştri necunoscuţi… toate ne-au ocupat spaţiul informaţional în ultimele zile. În vremuri în care criza economică se face simţită parcă mai puternic, înmulţirea ministerelor, a pâinilor pentru tabăra câştigătoare, nu dă prea bine în ochii celor conduşi care au pâine tot mai puţină de pus pe masă. Cum Europa a devenit scuza, argumentul, motivul suprem, ne-au zis unii că structura guvernului devine mai stufoasă pentru a corespunde structurii Comisiei Europene. Păi acolo sunt 27 de comisari, prin urmare 21 sau 22 câte ministere se spune că va avea guvernul propus de Victor Ponta nu este similar CE. Iar noi sperăm să nu ajungem chiar la 27! Ne ajunge obezitatea Parlamentului!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea