Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cabinet oftalmologic din Alba Iulia, dotat cu aparatură de înaltă performanță pentru afecțiunile de cataractă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului, adică a lentilei din ochiul nostru. Aparatura de înaltă performanţă cu care s-a dotat cabinetul dr. Lazăr Violeta, tehnologia anului 2018, permite cu exactitate diagnosticarea tipului şi măsurarea gradului evolutiv al cataractei în aşa fel încât intervenţia chirurgicală să fie efectuată în momentul optim, pentru obţinerea rezultatelor vizuale maxime. Sunt atât de entuziasmată de noua aparatură achiziţionată, în care poţi vedea foarte clar opacităţile cristalinului.

Aceasta are şi un rol educativ pentru pacient, care poate înţelege situaţia obiectivă a ochiului său. Totodată, aceasta mă ajută în diagnosticarea de precizie a formei clinice de cataractă, ceea ce permite alegerea corectă a tehnicii chirurgicale pe care o voi folosi.

Operaţia de cataractă constă în aspirarea cu ultrasunete a cristalinului bolnav, opacifiat şi implantarea în sacul cristalinian a unei lentile artificiale, printr-un injector minuscul de 2 mm.

Prin această tehnică, inciziile efectuate fiind foarte mici, nu se mai pun fire de sutură, cum se făcea în tehnicile clasice, pacientul vede a doua zi, integrarea sa socială fiind foarte rapidă.

Operaţiile se efectuează în Spitalul Judeţean Alba, sala de operaţie fiind recent renovată, dotată cu aparat pentru facoemulsificare Bausch & Lomb – firmă de top în producerea acestor aparate – şi cu microscop operator Haag Streit – elveţian – firmă de top în producerea microscoapelor chirurgicale oftalmologice. De asemenea, se acordă o grijă deosebită în ceea ce priveşte curăţenia şi dezinfecţia blocului operator.

În cei mai bine de 7 ani de când se fac operaţii în secţia Oftalmologie s-au efectuat câteva mii de intervenţii chirurgicale, cu rezultate foarte bune, pacienţii fiind mulţumiţi. Lentilele intraoculare pe care le folosesc sunt produse de o firmă americană, care are tradiţie de mai bine de 50 de ani în domeniul producerii implantelor, fiind lider mondial în acest domeniu; circa 70% dintre oamenii operaţi în întreaga lume poartă în ochi acest tip de implant.

Citeam un studiu recent într-o revistă americană de specialitate că aceste lentile au cel mai mic procent de opacifiere a capsulei posterioare, 2,4%, faţă de celelalte implanturi, care au între 5 şi 10%. Opacifierea capsulei posterioare înseamnă migrarea unor celule din periferia ochiului în spatele cristalinului artificial implantat, ceea ce necesită curăţarea lor cu o şedinţă de laser. Trebuie să menţionez că pacienţii nu rămân peste noapte internaţi, stau după operaţii la pat 1-2 ore, apoi pleacă acasă şi vin a doua zi la control.

Ce trebuie să mai precizez este faptul că Spitalul Judeţean Alba, fiind acreditat pentru aceste tipuri de operaţii, intervenţia se face prin Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă că pacientul plăteşte mult mai puţin, doar diferenţa de cristalin care nu este decontată integral de CAS, ceea ce este un lucru bun, având în vedere că cei care au cataractă sunt pensionari, care au venituri mai mici.

D-na dr. Lazăr poate fi găsită la cabinetul privat din Alba Iulia, B-dul Revoluţiei 1989 nr. 47, telefon 0258/827824 sau www.oftalmologie-alba.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea