Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi la Alba Iulia – Doar 25 de tineri au fost selectați pentru angajare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Alba Iulia, eveniment desfășurat, vineri, începând cu ora 9.30, la sediul PAEM din str. Bucovinei, au participat 368 de persoane din care 325 de absolvenţi şi 30 de absolvenţi de învăţământ supuşi marginalizării sociale, aflați în căutarea unui loc de muncă.

Aceștia au dorit să ia contact cu ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii, să vadă ce meserii se caută, cum se completează un CV, să identifice locul de muncă ce i se potriveşte, care s-au informat cu privire la serviciile gratuite (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională) puse la dispoziţie de AJOFM Alba.

Un număr de 29 de agenţi economici au venit în întâmpinarea şomerilor din judeţul Alba şi au pus la dispoziţia persoanelor în căutarea unui loc de muncă 330 de posturi vacante în meseriile: organizator evenimente, consultant finanaciar, mentor, şef producţie, reprezentant vânzări,  lucrător comercial, ţapiţer,vânzător, patiser,recepţioner, specialist IT, cameristă, bucătar, strungar, rectificator, frezor CNC, analist recrutare, lăcătuş întreţinere, controlor calitate, electrician, maistru asigurarea calităţii, inginer planificare, inginer mentenanţă,electrician, inginer calitate verificare materiale, consilier juridic, maistru asigurarea calităţii montaj, planificator fluxul materialelor de producţie, inginer calitate montaj, consultant fiscal, maistru electromencanic, inginer costuri,muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor.

În vederea încadrării au fost selectaţi 25 absolvenţi.

Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt. Această acţiune reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu sau lung”, a declarat directorul AJOFM Alba, Andrea Katona.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea