Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Bursa din Sibiu la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru o mai bună informare a cetăţenilor din municipiul Alba Iulia şi nu numai, am stat de vorbă cu domnul ec. Darius Cipariu, director general adjunct al Sidex Sibiu.
– În ce constă acest seminar care e o noutate la Alba Iulia?
– Seminarul „Primii paşi la bursă” organizat de Bursa Sibiu (SIBEX), liderul tranzacţiilor cu instrumente financiare derivate pe piaţa bursieră din România, face parte dintr-un amplu proiect de promovare a produselor noastre. Mai exact dorim să promovăm în rândul publicului activitatea bursieră pornind de la zero, pentru ca participanţii să poată afla ce trebuie să facă pentru a investi la bursă. Este o modalitate de abordare directă şi eficientă iar noi ne dorim ca la acest seminar să participe cât mai multe persoane, cu atât mai mult cu cât accesul este gratuit. Seminarul va fi organizat în data de 5 mai, între orele 17,00-20,00, la Hotelul „Cetate” din Alba Iulia.
– Cui vă adresaţi cu acest seminar?
– Seminarul se adresează în mod special persoanelor care doresc să afle cum pot investi la bursă, celor aflaţi în căutarea unor metode eficiente de valorificare a economiilor, precum şi celor care doresc să-şi testeze aptitudinile de investitor. Este un seminar deschis, astfel că oricine este binevenit să asiste la prezentările pe care le vom realiza.
– Ce vor învăţa participanţii în cadrul evenimentului?
– Vom pune accentul pe partea educativă, venind în sprijinul tuturor celor interesaţi de investiţiile pe piaţa de capital, prin oferirea celor mai importante informaţii pe care un potenţial investitor trebuie să le cunoască pentru a putea tranzacţiona. Spre exemplu, participanţii vor afla în primul rând ce se întâmplă la bursă, care este mecanismul de tranzacţionare al instrumentelor bursiere, care sunt avantajele faţă de instrumentele bursiere clasice şi cum pot câştiga indiferent dacă piaţa creşte sau scade. Pentru ca totul să fie cât mai simplu şi uşor de înţeles, le-am pregătit participanţilor un simulator cu ajutorul căruia vor putea să testeze singuri jocul la bursă. Sintetizând, participanţii vor afla de la specialiştii Sibex ce trebuie să ştie despre investiţii şi vor avea oportunitatea de a efectua chiar şi tranzacţii virtuale la bursă, singura condiţie fiind să se afle în posesia unui laptop care să le permită accesul la sistemul electronic de tranzacţionare.
– Cine vă susţine prezentările şi cum se pot înscrie participanţii?
– Prezentările vor fi susţinute de către dl Toma Doşteţeanu, director executiv al Casei Române de Compensaţie şi de către dl Darius Cipariu, director general adjunct al Sibex. Accesul la seminar este gratuit iar înscrierile se fac online pe www. sibex.ro.
– Domnule director vă mulţumesc pentru acest interviu şi pentru interesul pe care-l manifestaţi faţă de judeţului nostru.
Aurel ROMAN, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea