Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

BUNE MANIERE: Cu copilul la restaurant. Câteva reguli de care trebuie să țineți cont pentru ca seara să fie agreabilă, nicidecum obositoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

eticheta-si-bune-maniere-cu-copilul-la-restaurantPărinții sunt puși uneori în situația în care trebuie să meargă la restaurant dar nu au cu cine lăsa copilul acasă și sunt nevoiți să-l ia cu ei. Dacă trebuie să mergeți la masă în oraș cu copilul, sunt unele reguli de care trebuie să țineți cont pentru ca seara să fie agreabilă, nicidecum obositoare.

Dacă aveți copil mic, sub doi ani, este puțin mai dificil. Sigur, copiii mici au momente în care pot sta liniștiți pentru că adorm destul de des, dar pentru a nu se trezi e nevoie de liniște. Încercați să găsiți un loc mai retras în restaurant, unde zgomotul să nu fie prea mare, sau puteți opta pentru un separeu.

Dacă aveți copil mai mare de doi ani, care deja este interesat de orice loc nou, s-ar putea să fie mai dificil, pentru că va dori să exploreze ceea ce e nou și nu va sta cuminte până nu va vedea ce-l interesează. Cel mai bine este să faceți cu el un ”tur” al zonei, pentru a se familiariza cu locul și aglomerația. Unii copii se sperie când văd multe persoane în jur, de aceea trebuie să-i spuneți înainte de a ajunge că mergeți undeva unde e multă lume.

Ideale sunt restaurantele cu loc de joacă pentru copii, dar la 2-3 ani oricum nu poate fi lăsat nesupravegheat cel mic. Dacă ieșirea la restaurant e planificată din timp, aveți grijă ca micuțul să doarmă înainte de plecare. Un copil odihnit e mai docil, dacă va fi obosit, nu va rezista și va începe să plângă. Oricum, nu veți exagera cu ora plecării de la restaurant. Chiar dacă a dormit copilul două ore după amiază, seara i se va face somn și va trebui dus acasă pentru a fi culcat la ora obișnuită.

E bine să aveți o sticluță cu apă sau cu ceai, dar și o jucărie care îi place, pentru a nu se plictisi. Dacă devine agitat, copilul poate fi scos zece minute la plimbare în jurul restaurantului, până se liniștește, după care puteți reveni la masă.

Copiii mici trebuie schimbați din când în când de scutec, însă veți evita să faceți acest lucru la restaurant. Dacă totuși, este necesar, veți merge la toaletă sau într-un loc retras. Totul se va face cu discreție.

Fiți mereu atenți să nu plece la altă masă și să nu deranjeze alți clienți ai restaurantului. Sunt persoane care iubesc copiii și le face plăcere să stea de vorbă cu ei, dar ideal este să supravegheați atent orice mișcare a micuțului. În niciun caz nu-l veți lăsa să se așeze la o altă masă, unde ”tanti” sau ”nenea” ”papă ceva bun”.

Când copilul dă semne că e obosit sau plictisit și că urmează să plângă, e mai bine să plecați acasă. Mâncarea comandată o puteți lua la pachet.

Dacă mergeți la restaurant cu un copil mai mare de cinci ani, deja se presupune că l-ați învățat unele reguli legate de folosirea tacâmurilor, cum se stă la masă, cum să mănânce fără să se murdărească. Dacă face ceva greșit, nu-l certați în public, explicați-i pe un ton calm cum trebuie să mănânce corect. Dacă nu se descurcă, îl puteți ajuta tăind bucățile mari cu cuțitul, el urmând să folosească doar furculița pentru a mânca. (C.M.)

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea