Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bucerdea Vinoasă găzduiește o nouă ediție a proiectului cultural ”Trăind cu tradițiile”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă ediţie a proiectului cultural Trăind cu Tradiţiile. Cununa Grâului – salvarea spiritului locului organizat de Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţia Tradition Group se va desfăşura în perioada 25-29 august 2012.

Proiectul are în vedere organizarea de ateliere de patrimoniu, vernisajul unei expoziţiei temporare şi lansarea unui catalog, precum și vizionare de filme documentare, realizarea de ateliere pentru copii și vizite de studiu.

Activităţile debutează sâmbătă, 25 august ora 10.00 în cadrul Muzeului Satului din Bucerdea Vinoasă cu atelierele dedicate custozilor Expoziţiilor etnografice, având ca temă Muzeele sursă de educaţie pentru cultură. Instruirea în cadrul acestor ateliere este asigurată de specialişti din cadrul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură din Bucureşti, instituţie parteneră a proiectului.

Partea aplicativă a activităţilor se va desfăşura în aceeaşi locaţiei duminică, 26 august, începând cu orele 16.00, programul cuprinzând vernisajul expoziţiei temporare Prezența grâului în obiceiurile, credinţele și practicile populare româneşti din județul Alba şi lansarea catalogului Din patrimoniul culinar…preparate din grâu şi făină, dar și două ateliere pentru copii: împletit cununi şi modelaj produse tradiţionale. Ziua se va încheia cu vizionarea de filme documentare puse la dispoziţie de Muzeul Naţional al Agriculturii.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, în viitor, activităţile proiectului vor fi continuate prin vizita de studiu în judeţul Tolna, judeţ înfrăţit cu judeţ Alba, din Ungaria, în scopul exemplificării şi învăţării metodelor interactive de educaţie în muzee şi de funcţionalizare a unei reţele.

Parteneri în organizarea proiectului sunt: Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, Muzeul Naţional al Agriculturii, Asociaţia „Prietenii Muzeului Unirii” şi Parohia ortodoxă Bucerdea Vinoasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea