Rămâi conectat

Actualitate

ALERTĂ InfoCons: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri. Ce cantitate de zaharuri conțin

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

InfoCons trage un semnal de alarmă, înainte de 8 martie, cu privire la bomboanele găsite pe rafturile magazinelor din România.

Bomboanele oferite cadou de Ziua Femeii au până la 10 E-uri, arată o atenționare InfoCons. În plus, cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g la 100 grame de produs.

InfoCons a realizat un studiu pe bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.

Din punctul de vedere al numericului de aditivi alimentari, aceștia variază între 0 și 10:

– 0.8 % din produse au 10 aditivi alimentari;

– 0.8 % din produse au 9 aditivi alimentari;

– 0.8% din produse au 8 aditivi alimentari ;

– 0.8% din produse au 7 aditivi alimentari;

– 4.8% din produse au 6 aditivi alimentari;

– 4 % din produse au 5 aditivi alimentari;

– 12% din produse au 4 aditivi alimentari;

– 12% din produse au 3 aditivi alimentari;

– 16 % din produse au 2 aditivi alimentari;

– 48% din produse au 1 aditiv alimentar;

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți frecvent în produsele ce fac obiectul studiului:

– toate produsele ce au făcut obiectul studiului au în componență lecitina (E 322)

– 25.39% dintre produsele studiate au avut în componență Poliricinoleatul de poliglicerina (E 476);

– 18.25% dintre produsele studiate au avut în componență acidul citric (E 330).

Din punctul de vedere al ingredientului principal:

– 70.63 % au ca prim ingredient zahărul;

– 7.93 % au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amăruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagră;

– 5.55 % au ca prim ingredient siropul de glucoză;

– 5.55 % au ca prim ingredient grăsimile vegetale;

– 4.76 % au ca prim ingredient masa de cacao

– 2.38 % au ca prim ingredient crema de praline/ crema cu aromă.

Restul produselor au ca prim ingredient: fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos.

Din punctul de vedere al conținutului de cacao:

– 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao

Cantitatea de substanță uscată de cacao variază între: 82 % – 23 %

Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs.

Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g raportată la 100 grame de produs.

Cantitatea de zaharuri variază între 32g și 67.7g raportată la 100 grame de produs.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea