Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Boala care va exploda în lume din cauza COVID-19. Creștere a cazurilor de demență la nivel mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Boala care va exploda în lume din cauza COVID-19. Creștere a cazurilor de demență la nivel mondial

Anunț alarmant al specialiștilor în boli neurologice. Covid-19 ar putea duce la o creștere iminentă a cazurilor de demență.

Potrivit unui grup care reprezintă peste 100 de asociații la nivel global – Alzheimer’s Disease International -Organizația Mondială a Sănătății și guvernele din întreaga lume trebuie să „urmărească impactul potențial al COVID-19 asupra creșterii ratelor de demență”, scrie cnbc.

Explozie a cazurilor de demență la nivel mondial

Pandemia ar putea provoca o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu demență, deoarece unele cercetări au arătat că infecțiile cu Covid pot crește probabilitatea unei persoane de a dezvolta demență mai devreme. Demența se referă la o deteriorare a creierului, afectând memoria, gândirea, comportamentul și emoțiile. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență.

Pe termen scurt, „ratele de demență pot scădea temporar ca urmare a numărului ridicat de decese provocate de Covid în rândul persoanelor cu demență. Se estimează că din totalul deceselor COVID-19 intre 25 și 45 la sută au fost persoane care sufereau de demență”, a declarat grupul cu sediul la Londra.

Impactul neurologic al COVID-19, vinovat

Pe termen lung, numărul persoanelor cu demență „ar putea crește semnificativ din cauza impactului neurologic al COVID-19”, a adăugat grupul.

„Mulți experți din întreaga lume sunt preocupați de legătura dintre demență și simptomele neurologice ale COVID-19”, spune Paola Barbarino, director executiv ADI.

Dr. Alireza Atri a spus că este „foarte îngrijorat” de efectele așa-numitului Covid lung. Acesta include simptome precum pierderea gustului și a mirosului, „ceața creierului” sau pierderea clarității mentale, precum și dificultăți de concentrare, memorie și gândire.

Atri, șeful Sun Health Research Institute din SUA, a explicat că noul Coronavirus poate deteriora și coagula micile vase din creier, poate afecta imunitatea organismului și poate provoca inflamații.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea