BNR a lansat în circuitul numismatic o nouă monedă, de argint, la 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române din Bucureşti

Banca Naţională Română a lansat, luni, 16 iulie, în circuitul numismatic o monedă din argint. Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint.

Aceasta este dedicată împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române din Bucureşti.

Aversul monedei prezintă Ateneul Român, sediul actual al Filarmonicii Române din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMÂNIA’, valoarea nominală „10 LEI’, stema României şi anul de emisiune „2018′.

Reversul monedei redă un detaliu de pe clădirea Ateneului Român; în medalion, portretul primului director şi dirijor, inscripţia „EDUARD WACHMANN” şi anii între care acesta a trăit, respectiv ”1836-1908′; la exterior, inscripţia „150 DE ANI DE LA ÎNFIINTAREA FILARMONICII ROMANE DIN BUCURESTI”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 380,00 lei. Monedele din argint cu tema 150 de ani de la înfiinţarea Filarmonicii Române din Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...