Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Blănari, olari, tâmplari – Proiect de revitalizare a meșteșugurilor. Formare profesională în mediul rural pentru șomeri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, la Alba Iulia, a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor”, organizată de către Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Techniki Ekpedeftiki SA Grecia.

Pe lângă șomeri, persoane inactive, reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanți ai societății civile și mass media, la eveniment a participat, din partea OIR POS DRU Centru, și Ada RUS, Director Executiv Adjunct, în cadrul instituției.

Potrivit unui comunicat remis presei, “în cadrul proiectului ”Dezvoltare rurală durabilă prin revitalizarea meșteșugurilor” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și persoane inactive. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în domenii din sectorului meșteșugăresc, cu ar fi: lucrători în executarea de produse artizanale din lemn și alte materiale, lucrători asamblori materiale din textile și piele, țesători și tricotori, tâmplari, tapițeri, lucrători în broderie și blănari, olari. După finalizarea programelor de formare, 30 dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri meșteșugărești care să contribuie atât la creșterea calității vieții acestora și a familiilor lor, precum și la dezvoltarea comunităților din care fac parte.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea