Ziarul Unirea

Blajul va avea cel mai modern Heliport din județul Alba: Primăria a semnat acordul de asociere cu Consiliul Județean Alba pentru investiția de aproape 3 milioane de lei

Un heliport, în valoare totală de peste 2,9 milioane lei va fi realizat în municipiul Blaj, printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Blaj.

Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj, a anunţat miercuri, pe o reţea de socializare, că a semnat, împreună cu preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, Acordul de Asociere pentru realizarea în comun a unui aerodrom pentru elicoptere, un obiectiv de investiţii de interes municipal şi judeţean.

ELIT

„Ieri am semnat, împreună cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, Acordul de Asociere pentru realizarea în comun a unui aerodrom pentru elicoptere, „HELIPORT ÎN MUNICIPIUL BLAJ”, un obiectiv de investiții de interes municipal și județean. Urmează ca acest Acord să fie validat de către Consiliul Local al Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba. Valoarea investiției, care va fi suportată în cote egale din bugetul local al Municipiului Blaj și bugetul Județului Alba, este de 2.904.000 lei (fără TVA).

Este prima etapă în realizarea acestui obiectiv foarte important pentru Județul Alba și Municipiul Blaj. Pașii următori pentru realizarea acestei investiții sunt:

1. Licitație pentru proiectare + avizare: termen 31.10.2020;
2. Proiectarea Heliportului: termen 26.02.2021;
3. Licitație pentru execuția lucrărilor: termen 31.05.2021;
4. Executarea lucrărilor: termen 30.11.2021.

La finalul anului 2021 Blajul va avea cel mai modern Heliport din județul Alba. Acesta va fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și va deservi Spitalul Municipal Blaj, dar și toate urgențele din zona Târnavelor și din județul Alba. Realizarea Heliportului la Blaj se înscrie pe lista parteneriatelor dintre Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba, care au contribuit la dezvoltarea durabilă a întregii zone a Târnavelor și la creșterea calității vieții în comunitatea noastră!”, a scris Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419