Biserica Ortodoxă Română are relații civilizate cu toate partidele, dar rămâne neutră politic

"Catedrala Reîntregirii Neamului și a Încoronării" Alba-IuliBiserica Ortodoxă Română are relații civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic se arată într-un comunicat trimis luni. BOR dezaprobă confruntarea politică motivată religios.

Patriarhia precizează că acest comunicat a fost remis după ce în ultimele zile, în dezbaterile politice din media pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 au fost făcute referiri „nedrepte şi nedemne la adresa Bisericii Ortodoxe Române şi au fost exprimate opinii nefondate despre o presupusă implicare a acesteia în confruntările electorale”.

ELIT

În acest context, Patriarhia Română reaminteşte că BOR cooperează cu autorităţile de stat centrale şi locale pentru împlinirea binelui comun în societate şi are relaţii civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic, în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele Ortodoxiei universale. „Indiferent de doctrina politică, originea etnică, credinţa sau convingerile religioase ale candidaţilor în alegeri, clerului ortodox român îi este interzis să desfăşoare activităţi cu caracter partinic în comunităţile de credincioşi pe care le păstoreşte. Orice activitate partinică a clerului ortodox este contrară hotărârilor Sfântului Sinod şi dezaprobată de credincioşi”, a precizat sursa citată.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

S 5 august 2014 at 12:27

Mi se pare normal, pentru BOR, toata lumea ii egala, dar PSD, ii „mai egal”, decat ceilalti, iar „super-egalitatea”, si- castgat-o pe „arginti(nu numai 30, ci milioane)!

dutu 5 august 2014 at 18:46

@bogdan
BOR este un loc unde se duc oamenii și se roagă își botează copiii se căsătoresc se duc oamenii pentru slujbe de înmormântare și multe altele iar ca să satisfaci toate cerințele oamenilor ai nevoie de biserici de preoți și multe altele care nu ai cum sa le ai fără bani. Iar banii sint banii noștri ai contribuabililor care suntem majoritatea ortodocși în România iar oamenii ca tine sunt oameni de nimic care stau și latră la bor dar adevărații profitori sinteti voi ticalosule și nesimtitule pentru ca fără bor nu exista astăzi România iar de-a lungul istoriei numai biserica a ajutat toți liderii importanți și poporul în situații grele nu tu mai gunoiule și ticalosule și nici oamenii de cacat ca tine.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...