Rămâi conectat

Ştirea zilei

Birourile deputaților din Alba au ”înghițit” 50.000 de euro în 5 luni

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Deputații din Alba, indiferent de culoarea politică, au cheltuit în primele 5 luni din acest an sume consistente, atât pentru plata subalternilor de la birourile parlamentare din teritoriu cât și pentru cheltuielile cu bunuri și servicii aferente acestor birouri.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, la cheltuielile cu personalul, campion pe județ este deputatul PSD Radu Coclici, care a plătit salarii de peste 6.500 de lei în fiecare lună. Pe locul doi se află deputatul PDL Corneliu Olar, ai cărui angajați din teritoriu au primit lunar între 4.700 și 5.200 de lei, urmat de Călin Potor (PNL), Teodor Atanasiu (PNL) și Clement Negrut (PDL), cu o medie de cheltuieli cu personalul de 4.300 de lei pe lună.

În cele 5 colegii uninominale din judeţul Alba cheltuielile cu salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare în perioada ianuarie – mai, au fost, în total, de 99.093 de lei.

Cel mai puţin s-a cheltuit pentru biroul deputatului Clement Negruţ (20.817  lei) iar cel mai mult pentru cel al deputatului PSD Radu Coclici (32.485). Cheltuieli consistente au avut şi ceilalţi deputaţi: Corneliu Olar (PDL) – 24.237 de lei; Călin Potor (PNL) – 21.848 de lei; Teodor Atanasiu (PNL) – 21.520 de lei.

Precizăm că aceste cheltuieli includ salarii nete achitate angajaţilor şi colaboratorilor pe bază de stat de plată şi sumele virate, aferente bugetelor şi fondurilor centralizate ale statului.

În aceeaşi perioadă, cheltuielile cu bunuri şi servicii au costat 103.206 lei. Cel mai mult a plătit Clement Negruţ, costurile pentru cabinetul său ridicându-se la 23.807 lei. Acesta este urmat îndeaproape de Călin Potor (23.333 de lei), Teodor Atanasiu (22.955 de lei), Corneliu Olar (20.786 de lei) şi Radu Coclici (12.325 de lei).

Cheltuielile cu bunuri şi servicii includ: chiria şi utilităţile pentru sediul birourilor parlamentare; carburantul pentru transport auto în circumscripţie; consumabile; cheltuieli de protocol pentru primirea invitaţilor străini şi români; materiale şi ustensile pentru curăţenie; diurna, cazarea şi transportul angajaţilor şi colaboratorilor birourilor pentru deplasarea în circumscripţie şi la Parlament; publicaţii şi abonamente la presa locală şi naţionala; cărţi; cost abonament suplimentar telefon mobil, solicitat peste cel standard; abonament şi cost trafic pentru card date şi acces pe internet: laptop şi telefon mobil; anunţuri în mass-media etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea