Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bilete de tren mai scumpe pentru români: CFR Călători și companiile private au majorat prețurile cu aproape 9%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bilete de tren mai scumpe pentru români: CFR Călători și companiile private au majorat prețurile cu aproape 9%, dar menține ofertele actuale.

Tarifele pentru biletele de tren la CFR și la companiile private au înregistrat o creștere de 8,8%, începând cu data de 12 decembrie, conform anunțului făcut de CFR Călători.

Această majorare reflectă indicele de inflație stabilit de Institutul Național de Statistică la data de 1 octombrie și afectează toți cei șase operatori feroviari, inclusiv CFR și cinci operatori feroviari privați.

Potrivit comunicatului emis de CFR Călători, conform prevederilor legale, tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători sunt actualizate anual cu indicele de inflație. În acest context, majorarea de 8,8% a fost aplicată pentru a compensa creșterea costurilor asociate cu activitatea de transport feroviar, inclusiv combustibil, energie și piese.

Citește și: CFR Mersul Trenurilor 2023-2024: 16 trenuri Intercity noi și rute modificate pentru trenurile internaționale

Facilitățile de călătorie acordate anterior de CFR Călători rămân valabile, menținându-se reducerile pentru diverse categorii de călători. Astfel, abonamentele destinate navetiștilor beneficiază în continuare de reduceri de până la 50% din tariful integral.

Studenții vor continua să beneficieze de o reducere de 90% la abonamente și bilete, în timp ce elevii vor călători gratuit cu abonamentele și biletele. De asemenea, CFR Călători va păstra ofertele existente, precum reducerile de până la 10% la achiziționarea cu anticipație de peste 11 zile și reducerea de 10% pentru călătoriile dus-întors.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea