Rămâi conectat

Actualitate

Bilete de tratament balnear 2023: Casa Națională de Pensii suplimentează cu 10.000 de locuri, până la finalul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bilete de tratament balnear 2023: Casa Națională de Pensii suplimentează cu 10.000 de locuri, până la finalul anului

Prin intermediul caselor teritoriale de pensii, Casa Națională de Pensii Publice pune la dispoziția vârstnicilor și asiguraților sistemului public de pensii noi bilete de tratament balenear pentru perioada imediat următoare.

Marți, 10 octombrie 2023, CNPP a semnat noi contracte subsecvente cu operatorii de turism balnear aflați în relație contractuală cu instituția. Se asigură, astfel, un număr suplimentar de 10.000 locuri, disponibile până la sfârșitul anului în curs, respectiv pentru seriile 15 – 18. Persoanele interesate sunt așteptate la sediile caselor teritoriale de pensii sau în mediul online pentru a solicita aceste bilete.

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că amendamentele adăugate proiectului de lege privind pensiile speciale, adoptat de Senat, sunt considerate de el a fi corecte, legitime și rezonabile, astfel încât nu ar trebui să mai genereze probleme de constituționalitate. Aceste amendamente au fost introduse pentru a conforma proiectul cu decizia Curții Constituționale. Premierul a menționat că săptămâna viitoare proiectul va fi supus dezbaterii în Camera Deputaților și a subliniat importanța unui proces legislativ urgent.

Cu toate acestea, el a recunoscut că există posibilitatea ca legea să fie contestată din nou, dar a subliniat că trăim într-o democrație și un stat de drept, astfel încât, din punctul său de vedere, nu ar trebui să apară probleme în acest moment. Ciolacu a anticipat că legea privind pensiile generale va fi adoptată de Parlament până la sfârșitul anului, iar în continuare au fost menționate și eforturile pentru a satisface cerințele Comisiei Europene în ceea ce privește reforma sistemului de pensii.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare