Rămâi conectat

Actualitate

Bilete de tratament balnear 2022: Câte locuri disponibile prin Casa Națională de Pensii a aprobat Guvernul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bilete de tratament balnear 2022: Câte locuri disponibile prin Casa Națională de Pensii a aprobat Guvernul

Prin Hotărârea de Guvern nr. 304/2022, Guvernul a aprobat un număr maxim de 60.420 de locuri la tratament balnear care se acordă, în anul 2022, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În acest an, Guvernul a alocat suma de 200.000.000 lei cu această destinație. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

La cele 60.420 de locuri se vor adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici de profil, după încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

Lista stațiunilor și prețul integral al biletelor de tratament asigurate prin SC TBRCM SA, care se aplică pentru anul 2022, sunt afișate în Portalul CNPP la domeniul “Activități CNPP/Bilete de tratament și odihnă”.

Prima serie începe din data de 9 martie a.c., biletele fiind deja disponibile la casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici va fi anunțat, ulterior, prin postarea pe Portalul CNPP.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea