„Bilet spre adolescenţă”: Proiect regional de prevenire a consumului de droguri, adresat elevilor de gimnaziu din Alba Iulia şi Sibiu
Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi Sibiu implementează în perioada februarie – iunie 2013, proiectul regional „Bilet spre adolescenţă”, adresat elevilor din mediul primar din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia şi Şcolii Gimnaziale „Radu Selejan” Sibiu.
Obiectivul proiectului este dezvoltarea de abilităţi personale, emoţionale, sociale şi cognitive la elevii din ciclul primar, în vederea creşterii influenţei factorilor de protecţie, şi pentru evitarea sau cel puţin întârzierea debutului consumului de alcool, tutun şi droguri. Pe durata implementării proiectului se vor desfăşura câte 8 activităţi interactive cu fiecare clasă implicată în proiect.
„Copilăria mijlocie a fost adesea descrisă ca fiind „anii cei mai frumoşi” din viaţa unui copil. Creşterea este mai lentă în această perioadă de dezvoltare, iar copiii sunt expuşi multor experienţe noi care pot să creeze anxietate şi nesiguranţă, dar şi multe emoţii pozitive.
În prezent, copiii nu se confruntă doar cu problemele normale ale dezvoltării ci şi cu o mulţime de stresori care nu apăreau la generaţiile anterioare şi care îi pot copleşi. Ca profesori, părinţi şi profesionişti avem nevoie de toate resursele pe care le putem aduna pentru a salva copiii de comportamentele distructive”, a declarat Claudiu Duşa, coordonator CPECA Alba.
Programele centrate pe prevenţie facilitează aspectele dezvoltării şi ajută copiii să-şi accepte o îmbunătăţire a propriului eu, abilităţile de relaţionare interpersonală, strategiile de rezolvare de probleme şi de luare a deciziilor, abilităţile de a face faţă emoţiilor problematice şi o perspectivă mai flexibilă asupra vieţii.
Foto: arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Peste 9,7 milioane de apeluri la 112, în anul 2024: Mai bine de jumătate au fost urgențe. Ambulanța a avut cel mai mare procent de apeluri transferate
Peste 9,7 milioane de apeluri la 112, în anul 2024: Mai bine de jumătate au fost urgențe. Ambulanța a avut cel mai mare procent de apeluri transferate În anul 2024, numărul apelurilor non-urgente a scăzut cu aproape un milion, comparativ cu anii anteriori. Operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 au preluat 9.763.443 de […]