Rămâi conectat

Curier Județean

BILANȚUL IJJ Alba, pentru 2022: Aproape 8.000 de misiuni în domeniul ordinii publice. Principala preocupare, sporirea siguranței școlare prin creșterea patrulelor din zona școlilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

BILANȚUL IJJ Alba, pentru 2022: Aproape 8.000 de misiuni în domeniul ordinii publice. Principala preocupare, sporirea siguranței școlare prin creșterea patrulelor din zona școlilor

Miercuri 25 ianuarie, a.c., la sediul Jandarmeriei Alba s-a desfășurat ,,Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba în anul 2022″.

Activitatea s-a desfășurat în sala de ședințe a Inspectoratului și a fost prezidată de domnul colonel Mîrza Traian – Șeful Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Materialul de bilanț a fost prezentat de locotenent colonel Pașca Tudor Gheorghe, împuternicit Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezenţa ofițerilor și subofițerilor din inspectorat, a fost prezentată întreaga activitate desfășurată în decursul anului 2022, rezultatele obținute și dificultățile întâmpinate cât și direcțiile de acțiune pentru noul an.

Ca instituție care își desfășoară activitatea în slujba cetățenilor, Jandarmeria Alba a fost prezentă în anul 2022, la 7997 misiuni în domeniul ordinii publice, cu un număr de 13.180 efective. Dintre acestea, 431 misiuni au fost desfășurate la manifestări cultural-artistice, iar evenimentele sportive au impus în anul 2022 nu mai puțin de 100 misiuni. Printre cele mai importante misiuni desfășurate care au presupus un efort suplimentar din partea instituției se numără „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, Centenarul Încoronării și Ziua Naţională a României. Pe linia asigurării ordinii publice, s-a urmărit realizarea climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă precum şi prevenirea escaladării unor stări de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public.

Jandarmeria Alba s-a concentrat în anul 2022 pe sporirea siguranței școlare, unde a fost înregistrată o creștere a patrulelor din zona instituțiilor de învățământ.

Prin cifrele prezentate, se arată faptul că, activitatea inspectoratului a fost una pozitivă, cu realizări şi rezultate atât în domeniul operativ cât şi în cel de suport contribuind astfel, alături de celelalte instituţii abilitate, la apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, la consolidarea climatului de ordine şi siguranţă publică, la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, toate acestea ducând la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor pe raza judeţului Alba.

Principala preocupare pentru anul în curs va fi să continuăm să furnizăm cetățenilor un înalt climat de ordine și normalitate civică, așa cum aceștia își doresc, în strictă conformitate cu prevederile cadrului legislativ. Pentru aceasta ne propunem să ne îmbunătățim capacitatea operațională și de răspuns pentru întreg segmentul de misiuni pe care instituția noastră le execută în domeniul ordinii publice și al situațiilor de urgență, iar un prim pas îl constituie dezvoltarea cantitativă și calitativă a personalului, instruirea și adaptarea acestuia la realitatea din stradă și la noile provocări sociale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Curier Județean

Judecătoria Alba Iulia a ANULAT o amendă aplicată unui șofer agresiv în trafic: Cum a schimbat situația o simplă declarație a unui martor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Judecătoria Alba Iulia a ANULAT o amendă aplicată unui șofer agresiv în trafic: Cum a schimbat situația o simplă declarație a unui martor

O simplă declarație a unui martor a fost suficientă pentru ca Judecătoria Alba Iulia să anuleze o amendă aplicată de un polițist unui șofer agresiv în trafic.

Incidentul constatat de polițist cu „propriile simțuri” a avut loc în 24 aprilie 2022. Șoferul a fost amendat cu suma de 580 de lei pentru că, aflat la volanul unui autoturism, „a pornit vehiculul de la semafor prin patinarea excesivă a roţilor motoare şi a accelerat excesiv motorul de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bărbatul a contestat procesul verbal și, în final, a avut câștig de cauză la instanța de fond. A susținut că maşina de politie rula pe sensul opus de mers, iar agentul de politie nu putea să vadă şi să audă scârţâitul de roţi şi ambalarea motorului şi să constate „deranjul” produs prin aceasta celorlalţi participanţi la trafic. Acesta a mai precizat că documentul a fost greșit întocmit, pentru că polițistul i-a greșit CNP-ul.

Ajutorul important al martorului

„Având în vedere că fapta contravenţională reținută în sarcina petentului a fost constată prin propriile simţuri de către agentul constatator, instanţa apreciază că prezumţia simplă de temeinicie de care actul atacat se bucură este una mai puternică în raport cu prezumția de nevinovăție astfel încât revine petentului sarcina de a produce probele necesare dovedirii netemeiniciei actului atacat”, a susținut instanța.

Un martor prezentat de șofer, care se afla cu el în mașină, a redat o altă situație față de cea reținută de polițist.

„Din declarațiile martorului reiese că petentul nu a patinat roţile cu ocazia plecării de la semafor şi nu a accelerat excesiv motorul maşinii în împrejurările reţinute în procesul verbal de sancţionare. Recunoaşterea făcută de petent cu ocazia opririi în trafic, aşa cum pare să reiasă din înregistrarea depusă de intimat, nu priveşte pretinsul comportament agresiv în trafic, ci reprezintă o atitudine adaptată exigențelor manifestate de agentul constatator cu ocazia opririi”, se mai susține în hotărâre.

Șoferul a precizat că maşina de poliție a virat brusc, schimbându-şi sensul şi direcţia de mers și l-a oprit din greșeală pe el și nu pe șoferul care ar fi săvârșit contravenția.

Astfel, instanța a apreciat că petentul nu a săvârşit fapta reținută în sarcina sa și a dispus anularea procesului verbal de contravenție. Hotărârea a fost pronunțată în 28 decembrie 2022 și a fost contestată de Poliție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Rețea de canalizare în localitățile Hopârta și Lopadea Nouă: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Primăria comunei Hopârta a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba pentru înființarea reței de canalizare în localitățile Hopârta și Lopadea Nouă.

În prezent în localitatea Hopârta, nu există rețea de canalizare menajeră. Astfel Primăria comunei Hopârta dorește modernizarea satului, reședință de comună, prin realizarea rețelei de canalizare menajeră și racordarea tuturor imobilelor din intravilan.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin această investiție se dorește creșterea nivelului de trai al comunității cât și îmbunătățirea condițiilor de mediu, deoarece prin existența sistemului de alimentare cu apă potabilă rezultă că toate gospodăriile cu băi sunt racordate la fose septice neconforme.

Situatia propusă

Datorită sistemului nivelmetric al localității, este necesară amplasarea a 4 stații de pompare ape uzate, notate SPAU. Trei dintre stațiile de pompare ape uzate vor fi amplasate în zonele cele mai joase a localității, iar cea mai mare dintre ele, a 4-a, va avea rolul de a refula toată apa uzată colectată din rețeaua menajeră, în cel mai apropiat sistem de canalizare menajeră aflat în localitaea Lopadea Nouă, UAT cu aceași denumire. Conductele de refulare vor însuma o lungime totală de 4260 m. Pe conducta de refulare în lungime de 3870 m se vor amplasa 23 de cămine de inspecție.

Rețeaua de canalizare propusă este în lungime totală de 6318 m.

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

-asigurarea unui grad de civilizație si îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor acestei localități prin înființarea unei rețele publice de canalizare;
-reducerea poluării solului, aerului și apei;
-dorința agențiilor economici de a beneficia de servicii extrem de utile ale unei rețele publice de canalizare, care va conduce implicit la creșterea procesului de producție și al mediului de afacerei din spațiul respectiv.

Durata de implementare respectiv execuție a obiectivului de investiții se prelimină la 44 de luni, după cum urmează:

-Proiectare la faza SF+PT+DTAC 6 luni
-Organizarea licitatiei 2 luni
-Realizarea infrastructurilor impuse de proiect 36 luni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Consilierul local Dana Nanu se implică în problema creșterii tarifelor la apă: „Apa este precum aurul în Alba, valoric vorbind!”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Consilierul local Dana Nanu se implică în problema creșterii tarifelor la apă: „Apa este precum aurul în Alba, valoric vorbind!”

Consilierul local Dana Nanu se implică în problema majorării tarifelor la apă, acestea ar putea crește cu 40%, în cazul în care proiectul va fi aprobat de Consiliul Local Alba Iulia.

„Acum 2 ani spuneam că apa este precum aurul în Alba, valoric vorbind!

Elit - Gustul Desăvârșit

Acum, spun doar că unele companii ce prestează servicii de utilitate publică trebuie să aibă un singur obiectiv: cetățeanul și nevoile lui! Și să nu uite asta!

Ca un social democrat convins, nu surogat, voi pleda întotdeauna pentru o relație corectă cu cetățenii, un raport win-win a tuturor companiilor și instituțiilor care ne influențează viața!

NU majorării apei și canalizării în Alba Iulia!”, a transmis Dana Nanu, prin intermediul paginii de socializare.

De asemenea, consilierul local a distribuit și o postare pe care a făcut-o în urma cu doi ani, in care a dezbătut problema majorării tarifului la apă, din ultimii ani.

„Odiseea : APA- aur in Alba !

Actul 1 : Motivarea majorarilor in ultimii 5 ani .

Utilitatile sunt servicii indispensabile cetatenilor si economiei , dar ceea ce se ofera trebuie sa fie in directa relationare cu ceea ce platim , si mai ales sa aiba o justificare acceptata si inteleasa.

Daca cetatenii isi pun problema unui pret( tarif) disproportionat si incorect,fara transparenta , atunci cu siguranta ceva nu functioneaza si avem sentimente de frustare si ca suntem inselati !

Tarifele la apa si canalizare in jud.Alba , au suferit in ultimii 5 ani majorari continue , majorari hotarate in 26 ian.2017 prin HCJ nr 17 ( atasata ) si aprobate punctual de ANRSC , respectiv Asociatia APA ALBA , la solicitarea SC APA CTTA SA.

„Strategia de tarifare” pentru 2017-2022 ,are ca principala explicatie a majorarii tarifelor , asigurarea contributiei proprii la proiectul european „ Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in jud.ALBA, 2014-2020”, semnat in 31 aug.2017, in valoare de 114.079.588 euro ( fara TVA) , din care contributia companiei este de 12.035.397 euro ( fara TVA).

Insa STUPOARE ! Conform acestei strategii de tarifare,ar fi trebuit sa avem tarife MAI MICI decat cele EFECTIV SOLICITATE,APROBATE si PRACTICATE pentru perioada 2017-2021 ( calcul atasat) !

Conform raportului Consiliul de Administratie al acestei companii APA CTTA , pentru anul 2018 nu s-au efectuat cheltuieli pentru acest proiect, reabillitare si extindere 2014-2020, din contributie proprie. Ca atare , din acest punct de vedere , nu ar fi fost motivate majorarile de tarife din 2018, asa cum mentioneaza companie ca motiv al majorarii ( Decizia ANRSC nr.9 /23.01.2018 ).

Similar, pentru 2019, investitiile realizate la acest proiect din contributii proprii au fost de doar 1,39 mil.lei, cf.raport CA pentru 2019. Nici majorarea pentru 2019 nu ar avea motivatie principala acest proiect european ( anunt majorare tarife din 01.01.2019-site companie).

Si atunci , ne intrebam DE CE se fac aceste majorari , daca:

1. NU SE justifica in sensul necesitatii de co-finantare la acest proiect european pt 2014-2020,, atata timp cat s-a executat foarte putin din proiect ( la nivelul anului 2019 ) .Extinderea retelei de apa ar trebui sa genereze noi consumatori ,noi venituri , nu sa „ sufoce „ costul /mc apa al celor existenti deja.

2. NU SE respecta formula de calcul motivata in aceste majorari , respectiv din strategia de tarifare aprobata in ian.2017 pt.perioada 2017-2022. Altfel spus, am avut si avem tarife mai mari la apa si canalizare,decat conform HCJ din 2017.

3. S-a contractat un credit BEI ( Banca Europeană de Investiții ) pentru 12 mil. Euro, pe o perioadă de 15 ani, in 20 febr 2019 pentru acest proiect , DAR CREDITUL A FOST NEACTIVAT la 31 dec 2019, cf.raportului de audit pt 2019 .

4. In ultimii 3 ani, compania a realizat PROFITURI NETE de peste 7,2 mil.EURO.

Se poate trage concluzia bine intemeiata , ca majorarile de tarife au avut ca scop principal crearea de profit .

Desigur, e mult mai simplu sa majorezi tarifele , ai – nu ai nevoie de capital pt.investitii,nu conteaza !

PROFIT MARE LA COMPANIE sa fie si „ realizarea indicatorilor de performanta cu bonusuri pentru manageri si CA. !

BUNA TARA , REA CROIALA !”, se arată în postarea din luna ianuarie a anului 2021.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea