Rămâi conectat

Curier Județean

Bilanț al Poliției orașului Cugir pe primele 6 luni ale anului 2013: amenzi de aproape 900.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 18 iulie, a avut loc evaluarea activităţii  Poliţiei oraşului Cugir pe primele 6 luni ale anului 2013, activitate desfăşurată  în prezenţa şefului Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Potrivit IPJ Alba, “inspectorul principal de poliţie Şerban Paul, împuternicit şef al Poliţiei oraşului Cugir, a prezentat materialul de analiză, din cuprinsul căruia au fost desprinse următoarele concluzii:

În semestrul I – 2013, activitatea poliţiştilor cugireni s-a axat în principal pe creşterea gradului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi a infracţiunilor de natură judiciară. În acest sens, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv – reactiv şi au fost încheiate parteneriate cu unităţile şcolare, autorităţile locale, asociaţii de proprietari, ONG-uri, etc. În comunitate, în scop preventiv, poliţiştii de proximitate au executat 78 de acţiuni.

A fost evidenţiat faptul că în semestrul I – 2013, în incinta unităţilor şcolare şi zonele adiacente nu au fost înregistrate incidente în care să fie implicaţi elevi. În context, s-a evidenţiat şi faptul că în primele 6 luni – 2013, s-a intervenit la 361 de evenimente urgente semnalate prin apelul de urgenţă 112, au fost aplanate 90 de stări conflictuale.

Pentru descurajarea comportamentelor antisociale, s-a acţionat cu fermitate astfel că pentru acte sau fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 50.000 lei, iar pentru alte încălcări ale normelor legale au fost aplicate 1600 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 358.745 lei.

În intervenția sa, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a precizat că în segmentul stradal, deşi nu avem infracţiuni grave comise cu violenţă rămase cu autori neidentificaţi, totuşi în perioada analizată pe raza oraşului Cugir au fost înregistrate două infracţiuni de tentativă de omor. Pentru prevenirea unor astfel de fapte, şeful inspectoratului a solicitat poliţiştilor să se implice mai mult pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni şi documentarea activităţilor infracţionale ale acestora. „Este foarte important identificarea făptuitorilor în dosarele penale înregistrate cu autori neidentificați şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiune”, a precizat domnia sa.

Au fost solicitate rezultate mai bune şi în domeniul combaterii delictelor silvice precum şi în cel de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, cu accent pe domeniile prioritare stabilite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

La finalul intervenţiei, şeful inspectoratului a insistat pe realizarea măsurilor stabilite pentru reducerea victimizării, în special în rândul minorilor pe perioada vacanţei de vară.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea