Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Bilanț al acțiunii ”Blocada” în județul Alba: 4 arme confiscate și amenzi în valoare de peste 830.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 5-31 august 2014, în județul Alba, poliţiştii rutieri împreună cu cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie. De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv–reactive în zonele cu risc criminogen iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acționat punctual în trenurile de călători şi în gări.  

Au fost efectuate, în total 146 de filtre rutiere, reţinute 119 permise de conducere şi 92 de certificate de înmatriculare. Totodată au fost aplicate 4656 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 836.274 lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dintre sancţiunile contravenţionale, 3.948 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 439 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 107 la Legea 12/1990 privind comerţul.

În ultimul sfârşit de săptămână al lunii august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea incidentelor negative şi menţinerea climatului de siguranţă civică.

În perioada 28-31 august a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat 25 de acțiuni la nivel judeţean, au instituit 30 de filtre rutiere, constatând astfel 23 de infracțiuni, dintre care 20 în flagrant.

Dintre acestea, 16 infracţiuni au fost la regimul circulaţiei rutiere, două la regimul armelor şi muniţiilor şi 7 alte genuri de infracţiuni. A fost reținută o persoană iar faţă de două persoane a fost luată măsura arestării preventive.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 4 arme (una letală şi 3 neletale).

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 889 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 162.740 lei, dintre care 73 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 8 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

777 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru comiterea de abateri rutiere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 464  pentru viteză. Ca măsură complementară, au fost reţinute 31 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acţiunea ”Blocada” a fost organizată în luna august de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un băiețel perfect sănătos s-a născut la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia în noaptea de Înviere Un băiețel de 3,3 kilograme a venit pe lume, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Noaptea de Înviere. Despre copiii care se nasc în această zi specială se spune că vor avea un destin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea