”Big Brother” în Cetate: Primăria Alba Iulia propune un sistem de supraveghere de peste 1,5 milioane de lei
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, supune dezbaterii și aprobării Consiliului Local proiectarea și achiziționarea unui sistem de supraveghere video pe căile de acces din interiorul Cetății Alba Carolina și pe traseele exterioare, respectiv Șanțurile de Nord, Est, Sud și Vest.
Se doreşte achiziţionarea unui întreg sistem de echipamente profesionale pentru supravegherea exterioară a 3 zone după cum urmează: Zona I – căile de acces în interiorul Cetăţii și spre traseele exterioare Nord, Est, Sud și Vest; Zona 2 – toate traseele turistice amenajate în Sanţurile exterioare ale Cetăţii de tip Vauban; Zona 3 – toate străzile situate în interiorul Cetăţii şi toate obiectivele (clădiri şi monumente) din Patrimoniul naţional și local.
Centrul de monitorizare şi înregistrare a imaginilor transmise va fi amplasat în spaţiul special destinat din sediul Serviciului Poliţiei Locale Alba Iulia sau într-o locaţie situată în interiorul Cetății pentru scăderea timpului de reacție și intervenție.
”Pentru estimarea valorii de proiectare și execuție a sistemului de supraveghere video s-a luat în calcul un număr de 60 de bucăți camere videosupraveghere IP SONY SNC CH 160, cu valoare de 8.350 de lei/buc., fără TVA, și valoarea de punere în funcţiune și dispecerat de 25.000 de lei/buc., ceea ce cuprinde lucrări de canalizaţii și instalații electrice. Valoarea estimată totală a sistemului este de 1.500.000 de lei, la care se adaugă TVA”, se arată în Proiectul de Hotărâre ce va fi prezentat, săptămâna viitoare, în ședința de Consiliu Local.
”În prezent sunt deschise circulaţiei rutiere și pietonale aproape toate căile de acces, traseele Est, Nord și Sud. Se execută lucrări de restaurare și punere în valoare a Șanțului de Vest și calea de circulaţie rutieră de pe str. Nicolae Iorga. Dotările existente, infrastructura, dar și întrega zonă a Cetății care este un obiectiv de mare importanță turistică și istorică, necesită măsuri de protecție împotriva avarierii, distrugerilor, furturilor și vandalizărilor de tot felul. Se vede clar necesitatea supravegherii unei zone foarte întinse, cu personal redus dar care să poată interveni în orice situație având totodată un instrument capabil să indentifice și să probeze eventuale contravenţii și infracţiuni dar și să urmărească buna funcţionare a instalaţiilor existente”, se precizează în referatul de specialitate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA!
Replică PSD Alba: În loc să muncească pentru pensionari, conducerea PNL a Casei de Pensii se laudă și minte în presă. DEMISIA! Casa de Pensii Alba, condusă de PNL, ÎȘI BATE JOC DE PENSIONARI ȘI MINTE CU NERUȘINARE! În loc să muncească serios pentru a corecta numeroasele erori apărute în recalcularea pensiilor din județul Alba, […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii10 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată