Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Bicicliștii din Alba au pagină pe Facebook. Doresc să facă din Alba Iulia un Amsterdam al României

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cetatea Alba CarolinaBicicliștii din județul Alba nu se întâlnesc doar pe două roți, ci și-au rezervat și un spațiu în mediul virtual, unde pot comunica, posta fotografii, articole despre ciclism sau chiar propune excursii pe două roți.

Pagina ”Bicicliști de Alba” a fost creată în 21 septembrie 2014, până în prezent a ajuns la peste 120 de like-uri și reprezintă locul unde bicicliștii amatori și profesioniști se întâlnesc. Inițiatorii paginii doresc să facă din Alba Iulia un Amsterdam al României, iar pentru a reuși au nevoie de ajutorul tău și te încurajează să folosești bicicleta ca mijloc de transport.

Administrația locală și-a manifestat dorința de a crea piste pentru bicicliști care să lege cele mai importante zone ale municipiului (aproximativ 60 de kilometri).

Amsterdamul este cel mai prietenos oraș cu bicicliștii având peste 400 de kilometri amenajați pentru cei aproximativ 800.000 de locuitori. Cu toate acestea autoritățile au conchis că infrastructura actuală a devenit insuficientă, pistele de biciclete sunt prea înguste și parcările aglomerate, iar până în 2040 se plănuiește investirea a 200 de milioane de euro în infrastructură.

Deși greu de realizat, este de apreciat intenția internauților de a încerca să transforme Alba Iulia într-un mic Amsterdam, ghidându-se probabil după citatul: ”Țintește către stele și poate că vei atinge cerul”.

Sursa foto Emanuel Dragusin


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea