Biblioteca Lucian Blaga Alba participă în Serbia la a VIII-a ediție a Simpozionului ”Literatura și Presa în Banat”. Carte editată în Alba va fi lansată

În perioada 12-14 decembrie 2017, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba  va fi prezentă la Zrenianin, Republica Serbia, la manifestările ocazionate de desfășurarea celei de-a VIII-a ediții a Simpozionului Științific ,,Literatura și Presa în Banat”.

Programul manifestărilor cuprinde participarea la lucrările simpozionului și la deschiderea Salonului Internațional ,,Cărți și publicații românești” la care vor participa mai multe edituri din Serbia și România. Cu acest prilej va fi lansată și cartea ,,Bisericile Ortodoxe Românești din Voievodina”, lucrare editată la Alba Iulia sub egida Consiliului Județean Alba și a Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba. Programul va continua cu vernisarea expoziției de fotografii cu sate de români din Voievodina, cu sate de istroromâni din Croația și cu sate de valahi din Muntenegru.

Lucrările Simpozionului Științific ,,Literatura și Presa în Banat” sunt organizate de Institutul de Cultură al Românilor din Voievodina în parteneriat cu Institutul de Studii Banatice ,,Titu Maiorescu” al Academiei Române – Filiala Timișoara.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...