Rămâi conectat

Actualitate

Biblioteca Batthyaneum va fi deschisă publicului, în premieră, cu ocazia evenimentului prijeluit de Noaptea Muzeelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca Batthyaneum va fi deschisă publicului, în premieră, cu ocazia evenimentului prijeluit de Noaptea Muzeelor

Pentru reintroducerea Bibliotecii Batthyaneum în circuitul de interes al cercetării, al comunităţii locale şi în avanpremiera deschiderii bibliotecii spre public, Filiala Bibliotecii Naționale a României participă în premieră la evenimentul prilejuit de Noaptea Muzeelor, amânat anul acesta din luna mai pe motive de Covid 19 în 12 iunie.  

În acest sens, bibliotecarii de la Batthyaneum organizează un eveniment cultural în data de 12 iunie ora 18, care să pună pe agenda publică locală, naţională şi internaţională pe ctitorul bibliotecii, episcopul romano-catolic Ignaţiu Batthyány, născut în 30 iunie 1741.  

Evenimentul cuprinde prezentarea biografiei bibliotecarului Imre Daniel (1754-1804), apropiat şi colaborator al episcopului în achiziţionarea cărţilor din Europa (Austria, Germania, Italia). Monografia a fost scrisă de lect. univ. dr. Andreea Mârza (Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj-Napoca), iar recenzia cărții va fi făcută de conf. univ. dr. Valentin Orga, directorul BCU din Cluj-Napoca. 

Alături de comemorarea celor două personalităţi, toți participanții se vor bucura de un microrecital de muzică clasică la orgă cu interpretarea d-lui Ovidiu Pârjol.

Accesul în Biblioteca Batthyaneum, la evenimentul prijeluit de Noaptea Muzeelor, este permis doar pe bază de invitație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii Un program inițiat de stat ar putea să vină în sprijinul oamenilor care stau la curte. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre proiect și cum ar putea românii să intre în posesia voucherelor în valoare de 10.000 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea