Rămâi conectat

Politică Administrație

Beniamin Todosiu, președintele USR Alba: Băieții din primărie buni la planuri pe hârtie! PNL vrea să amăgească încă o dată albaiulienii cu planuri cincinale, dar 40% din străzi sunt neasfaltate

Andreea Ștefan

Publicat

în

Conducerea PNL a Primăriei municipiului Alba Iulia bombardează în această perioadă albaiulienii și mass-media locală cu planuri frumos colorate privind investițiile pe care susțin că le vor face în perioadă următoare, dacă vor câștiga un nou mandat.

Pe principiul „promite orice că nu te doare gura”, viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, și mai marii din primărie promit că vor rade bulevarde, vor face piste de biciclete, trotuare și vor fluidiza traficul în Alba Iulia. După ce aproape 25 de ani au ignorat dezvoltarea municipiului Alba Iulia și semnalele privind sufocarea traficului rutier, liberalii s-au trezit peste noapte și ne prezintă hărți colorate, hârtii și planuri cincinale în speranța că mai amăgesc încă o dată albaiulienii ca să îi voteze. Planurile de mobilitate urbană realizate cu sute de mii de euro ne arată ceea ce știm cu toții și anume faptul că Alba Iulia este un oraș administrat prost din punct de vedere urbanistic, fără reguli clare de dezvoltare urbană și lăsat la mâna intereselor imobiliare ale unor băieți deștepți. Nu trebuie să citim planurile cincinale ale domnului Voicu Paul ca să înțelegem că traficul e un coșmar în municipiu pentru că simțim acest lucru, zi de zi, când mergem la serviciu sau ne ducem copiii la școală și grădiniță. Dacă ar fi să ne luăm după ce promite administrația liberală, în curând Alba Iulia va deveni un mare șantier în care se vor rade bulevardele importante și într-un anumit număr de ani, nespecificat de echipa PNL, am putea spera să ajungem și noi la un standard european măcar pe aceste zone pe care le vede turistul când ajunge în Cealaltă Capitală. În rest, Dumnezeu cu mila, pentru că liberalii nu au nici măcar planuri pe hârtie pentru cartierele noi în care albaiulienii se luptă cu noroaiele, praful și indiferența edililor.

Astfel, potrivit statisticilor oficiale pe care mai marii primăriei le țin bine dosite în sertare, peste 40 % din străzile din municipiul Alba Iulia sunt NEASFALTATE. Adică mii de familii de albaiulieni trăiesc ca în Evul Mediu, în cartiere fără străzi asfaltate sau fără utilități, deși plătesc impozite ca și ceilalți locuitori ai municipiului cu pretenții de „smart city”.  Cu ce sunt aceste familii mai prejos față de albaiulianul care locuiește pe bulevardele principale, Încoronării, Revoluției 1989 și Republicii, care ar urma să intre în reparații, dacă ar fi să credem promisiunile megalomanice ale viceprimarului cu atribuții de primar.

Uniunea Salvați România Alba trage un semnal de alarmă serios privind faptul că Alba Iulia are nevoie de o strategie de dezvoltare urbană serioasă și care să fie dezbătură la nivelul întregii comunități. În acest sens, pentru o transparență totală și pentru corecta informare a cetățenilor, cerem public viceprimarului PNL cu atribuții de primar, Voicu Paul, și conducerii PNL a Primăriei Municipiului Alba Iulia să organizeze o dezbatere publică on-line în care să prezinte toate planurile de dezvoltare urbanistică și totodată proiecția strategică privind modernizarea noilor cartiere din municipiu. Cetățenii din Orizont, Schit, Oarda, Micești sau alte zone în care s-au construit noi locuințe în ultimii ani au dreptul legal și moral să știe câți ani vor mai trebuie să îndure noroiul, praful și ignoranța celor pe care i-au votat.

Beniamin Todosiu

Președintele USR Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de joi, 25 iulie 2024, un proiect care vizează suplimentarea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav cu asistent personal, începând cu data de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea