Beniamin Todosiu, Președinte USR Alba: Soluții, nu povești politice! USR Alba a înființat un grup de lucru care oferă sprijin pentru rezolvarea crizei gunoiului

Beniamin Todosiu, Președinte USR Alba: Soluții, nu povești politice! USR Alba a înființat un grup de lucru care oferă sprijin pentru rezolvarea crizei gunoiului

Criza gunoiului a afectat grav mai multe comunități din județul Alba, printre care și municipiul Alba Iulia, și a demonstrat incompetența administrației județene într-o problemă importantă pentru cetățeni. Acesta este doar un exemplu al modului neprofesionist în care sunt conduse județul și municipiul Alba Iulia. Astfel, am observat că atât Consiliul Județean cât și Primăria Alba Iulia sunt depășite de această criză, iar conducerile celor două instituții sunt incapabile să găsească soluțiile urgente pentru a rezolva definitiv problema gestionării gunoiului. Efectele sunt dezastruoase și se văd în buzunarul cetățeanului, iar, mai nou, le-am văzut în imaginile dezolante de care am avut parte în ultimele zile pe străzile municipiului Alba Iulia.

 În aceste condiții, în care guvernarea locală PNL ne oferă doar scuze și se plânge că subiectul este politizat, noi le propunem să fie consecvenți sloganului care l-a consacrat pe liderul PNL Alba, Mircea Hava, respectiv „Fapte, nu povești!”. E timpul să treacă de la povești politicianiste la soluții și fapte concrete.

Și pentru că știm că sunt incapabili și depășiți de situație, Uniunea Salvați România Alba a înființat un grup de lucru format din profesioniști și oameni cu viziune care să sprijine administrația locală și județeană în găsirea soluțiilor pentru criza gunoaielor. Grupul nu este politic și este deschis tuturor celor care cred că au expertiza necesară să ajute administrația județeană și administrația locală din Alba Iulia să depășească această criză. Facem un apel public către toți cei care au expertiză în zona serviciilor publice, protecției mediului, achizițiilor publice și bunei guvernanțe locală să ni se alăture pentru a mări acest grup. De asemenea ne punem voluntar la dispoziția conducerilor Consiliului Județean Alba și Primăriei Alba Iulia pentru a organiza mai multe întâlniri de lucru pentru identificarea și implementarea unor soluții concrete. Știm că e greu pentru cei care încasează salarii de lux să accepte ajutorul unor oameni care vin  la MUNCĂ, voluntar și din dragoste pentru comunităților lor, dar sperăm să treacă peste orgolii și să ne accepte ajutorul recunoscându-și incapacitatea și lipsa de profesionalism.

Toți cei care vor să ni se alăture în grupul de lucru pentru rezolvarea crizei gunoiului le pot să ne scrie la adresa: alba@usr.ro

Haideți să uităm de disputele politice și, indiferent de culoarea politică, să lucrăm împreună pentru cetățenii din Alba!

Beniamin Todosiu, președinte USR Alba

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

1 comentariu

Cristian Suciu 24 ianuarie 2020 at 12:21

Din ceea ce citesc, la voi la USR sunt mai multe pobesti decât la ceilalți. Unde sunt faptele voastre de vitejie? Stai jos, Beni!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...