Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Editorial

Becali şi justiţia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    În a treia zi de Paşte, toate televiziunile de ştiri aveau camerele de luat vederi aţintite atât asupra sălii în care urma să fie anunţată sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul „Valiza”, avându-l drept cap de afiş pe Gigi Becali, cât şi asupra biroului acestuia, cu şemineu, obiecte de cult şi multe alte aurituri din palatul personal. Reamintesc că Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, de către procurorii DNA, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Concret, el a fost acuzat că, în mai 2008, ar fi vrut să le dea jucătorilor de la Universitatea Cluj 1,7 milioane de euro pentru a învinge CFR Cluj, în ultima etapă a sezonului. În cazul în care CFR lua bătaie, Steaua lui Gigi Becali ar fi devenit campioană. Meciul a fost câştigat, însă, de CFR Cluj.
Anunţarea verdictului, constând în achitarea lui Gigi Becali şi a celorlalţi inculpaţi din „Valiză”, a fost urmată de un show din categoria celor care, prin intensă, chiar obsesivă mediatizare, i-au adus finanţatorului Stelei notorietatea de care se bucură astăzi şi poziţii înalte, cum ar fi aceea de europarlamentar, câştigată mai ales prin victimizarea sa în urma arestării din aprilie 2009, când a fost acuzat de sechestrare de persoane. Momentul capturării sale cu mascaţi, presă şi tot tacâmul a căzut cu vreo două săptămâni înaintea Sfintelor Paşti din acel an, lucru care a inflamat discursul justiţiar al lui C.V. Tudor în favoarea fratelui Gigi. Naturelul simţitor al românilor a luat notă şi i-a trimis pe amândoi direct în Parlamentul European, unde s-au afirmat prin… numeroase absenţe, disputându-şi locul întâi la acest capitol.
Cred că C.V. Tudor era foarte ocupat să le consilieze pe zăvorancele Mărioara şi Oana în chestiunea relaţiilor mamă-fiică, precum şi în materie de vrăjitorie. Spun asta întrucât C.V. Tudor a fost invitat la mai multe emisiuni TV, nu pentru a vorbi despre munca lui de europarlamentar – cvasiinexistentă, probabil – ci despre „problematica” de mai sus, doamnele pomenite având legături de prietenie nu doar cu Vadim, ci şi cu partidul său. Concret, Oana a fost numită la un moment dat purtător de cuvânt al PRM-ului, pe care l-a abandonat însă în scurt timp, de dragul lui Pepe sau al lui Tudy-dezbrăcatul, iar Mărioara a intrat şi ea în partid, pe care de asemenea l-a părăsit după împăcarea cu fiica ei cea năbădăioasă, deoarece Vadim o insultase pe aceasta în chip impardonabil. Ocara liderului PRM s-a abătut imediat asupra ei la TV, unde Vadim i-a spus de la obraz: „Să-ţi fie ruşine, Mărioaro!”
Îmi închipui că Gigi Becali, mai religios chiar decât Vadim, a absentat din PE pentru a se consacra misiunii sale pe care a descris-o adesea în formulări antologice, dintre care voi cita mai jos câteva:
l„Este voinţa lui Dumnezeu ca eu să pasc acest popor” l „Partidul Noua Generaţie va fi biserica politicii româneşti, iar eu voi fi Sfântul Petru” l„Tocmai am fost la Muntele Athos şi am dat un milion şi o sută de mii de euro ca să refac relaţia dintre români şi Dumnezeu”l „Dacă Luna avea potenţial imobiliar, spunea în Biblie că Luna va fi locuibilă de oameni, dar nu zice, aşa că eu nu pot să fac decât ce spune Dumnezeu, iar Dumnezeu în Sfânta Scriptură n-a zis aşa ceva”.
Bine că nu s-a angajat Gigi în afaceri imobiliare pe Lună, căci judecătorii din alte ţări de pe mapamond s-ar putea să nu fie aşa de locuiţi de divinitate ca ai noştri, pe care el i-a prezentat ca pe nişte salvatori ai naţiei cu care se identifică. „Asta e mulţumirea mea şi îi mulţumesc lui Hristos că în ţara mea domină Dumnezeu şi nu Satana, că am fost achitat şi în ţara mea premierea nu este corupţie”, a spus Gigi după aflarea veştii că a scăpat. El şi cu tot ce mai era în „Valiză”.
Maria Lucia MUNTEANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea