Rămâi conectat

Politică Administrație

Bazinul olimpic din Alba Iulia dotat cu tehnologie de ultimă oră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bazin Olimpic Alba Iulia21Reabilitarea Bazinului Olimpic din Alba Iulia și dotarea lui cu tehnologie de ultimă oră a fost unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură finalizate în anul 2014 la nivelul municipiului. Starnet Consulting a propus o soluţie de comunicaţii IP integrate: supraveghere video, telefonie, date, wireless, ceasoficare şi sonorizare.

Printre obiectivele ferme, avute în vedere încă din etapă de proiectare, se numără: raport optim pret-calitate, funcţionalitate sporită, un nivel ridicat de securitate, scalabilitate, adaptabilitate, management facil şi centralizat al reţelei. Experienţa proiectelor anterioare precum şi vastele cunoştinţe ale inginerilor de proiectare au constituit factori diferenţiatori care au contribuit la alegerea unei soluţii optime, pefect adaptată specificului locaţiei şi condiţiilor speciale de mediu (umiditate, vibraţii).

Soluţia este reprezentată de o reţea de transmisie date deschisă, reconfigurabila la nevoie, ce permite circulaţia datelor numerice cu viteze de 10/100/1000 Mbps. Reţeaua este destinată pentru comunicaţii de date, video şi voce, ele fiind interschimbabile prin simple comutări în punctul de concentrare. Soluţia wireless este dual bând/dual radio şi este configurata astfel încât să suporte un număr suficient de conexiuni. Camerele video IP instalate au logica complexă, tehnologie Lightfinder, WDR (Wide Dynamic Range) şi pot fi accesate de la distanţă prin internet, inclusiv de pe telefoane mobile. Alături de posibilitatea de a transmite online alarme în caz de defocalizare, dezorientare sau vandalism, aceste funcţionalităţi fac din sistemul video digital implementat un sistem deosebit de performant, greu de sabotat şi care se remarca prin claritatea imaginilor redate.

Ceasoficarea permite afişarea orei oficiale exacte oriunde în incinta bazinului (vestiare, holuri, spaţii presă) pe ceasuri conectate la reţea prin protocol NTP şi alimentate prin standardul PoE. Sistemul de sonorizare permite difuzarea selectivă de anunţuri în zonele configurate, transmiterea automată de mesaje preînregistrate, distribuţia de programe sonore, procesare digitală a sunetului şi interconectarea cu sistemul de detecţie incendiu. Soluţie de ultima generaţie, eficientă din punct de vedere al costurilor

Prin natura echipamentelor şi tehnologiilor alese s-au făcut economii importante prin reducerea consumului de materiale (o singură infrastructurs de cabluri UTP este suficientă pentru toate sistemele), a consumului enegetic (prin includerea de echipamente eficiente din punct de vedere energetic) sau prin reducerea necesarului de echipamente active (un necesar mai mic de camere datorită utilizării camerelor video digitale de înaltă rezoluţie). În plus, reţeaua este astfel proiectată încât în viitor să permită extinderea ei nelimitat, cu costuri minime ai fără schimbări majore ale topologiei reţelei.

_____________________________

Starnet Consulting Cluj-Napoca este o companie cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul proiectării şi execuţiei de infrastructură IT, cu tehnicieni specializaţi şi certificaţi în soluţii de comunicaţii IP integrate (voce date, wireless, supravegere video digitală, telefonie IP), cablare structurata, soluţii de securitate (antiefracţie, control acces), asamblare de calculatoare, servere ai unităţi de stocare sub brandul propriu Maestral. Proiecte de referinţă: Liberty Technology Park- comunicaţii IP integrate, Azomures- modernizare reţea internă de date; Cluj Arena- sistem de supraveghere video digitală; IMPS Moară Office Building- reţea de comunicaţii IP; Rottaprint/Sunimprof- reţea de comunicaţii unificate; Hotel City Plaza 5*- sistem de supraveghere video digital.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea