Mircea Hava: Bazinul Olimpic din Alba Iulia aproape de redeschidere
Reluate după aproape un an de întrerupere, lucrările de reparaţie capitală a Bazinului Olimpic din Alba Iulia merg acum „ca pe roate” după ce urmare a mai multor intervenţii ale primarului Mircea Hava, Compania Naţională de Investiţii a alocat din nou fonduri pentru acest obiectiv. Reamintim că lucrările au început în luna septembrie 2010, când Primăria municipiului Alba Iulia a predat Bazinul Olimpic către CNI şi ar fi trebuit să fie finalizate în luna iunie 2011, când ar fi trebuit ca obiectivul reabilitat şi modernizat să-i fie predat înapoi. Se procedează aşa pentru că este vorba despre o investiţie de peste 10 milioane de lei fără TVA, bani care nu provin din bugetul municipiului Alba Iulia, ci din cel al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Compania Naţională de Investiţii. Dar aşteptarea albaiulienilor a meritat pentru că amatorii de înot vor avea la dispoziţie o bază sportivă cu adevărat performantă. Concret la Bazinul Olimpic s-a reabilitat aproape totul, de la clădire până la bazinul în sine. Lista lucrărilor executate de firma Ben Oni Loghin din Alba Iulia, subcontractor al Trustului de Instalaţii, Montaj şi Construcţii din Cluj Napoca este foarte lungă şi cuprinde consolidarea şi reamenajarea clădirii, amenajarea bazinului principal, refacerea instalaţiilor de încălzire, ventilare, climatizare, dezumidificare, electrice şi de radioficare, amenajări exterioare etc.
Azi primarul Mircea Hava a efectuat o vizită la Bazinul Olimpic pentru a vedea dacă lucrările se desfăşoară astfel încât promisiunea că Bazinul Olimpic va fi redeschis în aceasă primăvară să poată fi îndeplinită. „Concluziile sunt îmbucurătoare deşi au apărut şi alt gen de întârzieri decât cele legate de întreruperea finanţării. De exemplu, am solicitat CNI modificarea soluţiei de finisare a cuvei bazinului, de la îmbrăcăminte de PVC la placare cu gresie. Am cerut asta pentru că placarea cu gresie este nu numai mai estetică, dar şi mai durabilă. Îmbrăcămintea de PVC trebuie înlocuită în circa cinci-şase ani de utilizare. Am mai avut, o problemă la structura de rezistenţă a clădirii. Infiltraţiile din acoperiş au corodat armătura de fier a planşeelor. A trebuit să cerem, de fapt constructorul a cerut, şi pentru această consolidare aprobarea CNI. Această operaţie suplimentară a crescut puţin şi costurile întregii lucrări de reparaţie capitală la acest obiectiv. Deocamdată lucrările sunt realizate în proporţie de 65 la sută, dar în ce a mai rămas de executat sunt incluse şi o serie de instalaţii şi utilaje care trebuie doar montate pentru că o parte au fost achiziţionate deja. (…) Bazinul va fi folosit de toţi cei care doresc să practice înotul, fie pentru performanţă, fie pentru destindere. Vom face un program care să mulţumească pe toată lumea. Şi desigur vom putea găzdui la Alba Iulia competiţii de înot şi polo pentru că avem unul dintre puţinele bazine mari din zonă”, a declarat Mircea Hava.
De la domnul Ioan Bota, managerul proiectului şi directorul departamentului de construcţii de la Trustul de Instalaţii, Contaj şi Construcţii Cluj Napoca am aflat că bazinul deşi îndeplineşte din punctul de vedere al cuvei dimensiunile olimpice nu poate fi totuşi omologat ca atare. Cauza este numărul de locuri din gradene, cam jumătate din ceea ce se cere pentru o asemenea omologare. El poate şi va fi omologat ca Bazin Balcanic.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan