Bazin de înot în Municipiul Sebeș: Licitația de peste 10 MILIOANE de lei, pentru proiectare și construcție, lansată în SEAP
Bazin de înot în Municipiul Sebeș: Licitația de peste 10 MILIOANE de lei, pentru proiectare și construcție, lansată în SEAP
Consiliul Județean Alba a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectare și execuție a unor lucrări în cadrul proiectului „Bazin de înot Sebeș, județul Alba”. Valoarea totală a investiției este de 10.766.787,85 de lei, fără TVA.
În prezent, terenul pe care urmează să se amplaseze construcţia, este liber de sarcini.
Identificarea deficienţelor:
- Lipsa unui spaţiu integrativ si interdisciplinar va duce la promovarea valorilor ce definesc nevoile cetăţeanului, respectiv:
- Lipsa conştientizării necesităţii si importantei sportului in viata oamenilor;
- Necesitatea de relaxare;
- Lipsa unui pol de atracţie atat pentru cetăţenii localităţii cat si pentru localităţile aflate in proximitate.
Având in vedere ca se doreşte promovarea conceptului de viaţa activa, investiţia va contribui la creşterea numărului de practicanţi ai sportului de toate vârstele, cât şi la combaterea efectelor nefavorabile ale sedentarismului, respectiv reducerea abandonului şcolar şi selecţia unui număr mai mare de tineri care opteaza pentru sportul de performanţa.
Principale obiective ce se preconizează a fi atinse prin realizarea obiectivului de investiţii prezentat, sunt:
-Apropierea de standardele naţionale şi europene referitoare la nivelul activităţilor sportive;
– Crearea unui mediu propice pentru activităţi sportive de întreţinere, respectiv a învăţării şi practicării înotului;
– Crearea de condiţii de recreere în mod organizat la standarde impuse, ridicate.
-Creşterea numărului de participanţi şi facilitarea accesului acestora Ia programe sportive;
-Creşterea nivelului de informare şi educaţie a cetăţenilor privind importanţa şi beneficiile practicării sportului şi a altor activităţi fizice;
-Creşterea nivelului de practicare a sportului pe diverse categorii de populaţie;
-Reinserţia socială prin sport a persoanelor cu cerinţe educative speciale şi a celor defavorizaţi;
– Facilitarea accesului tuturor categoriilor sociale (copii, familii tinere, persoane în vârstă, persoane cu disabilitaţi, minorităţi etnice, grupuri defavorizate sau cu probleme de socializare) la bazele sportive. -Crearea unei oferte educaţionale extracuriculare mai bogate în activităţi fizice sportive, cu posibililatea participării elevilor la diferite manifestări cu caracter competiţional şi/sau cultural;
-Renovarea bazelor sportive locale şi construirea altora în aşa fel încât să răspundă nevoilor populaţiei în ansamblu, precum si consolidarea capacitatilor structurilor locale de a oferi programe si servicii de calitate unui număr cat mai mare de participanţi.
-Promovarea conceptului de viaţa activa presupune o cooperarea stransa cu sectoarele sănătăţii şi educaţiei şi cu alte departamente concretizata în creşterea numărului de practicanţi ai sportului la toate vârstele, combaterea efectelor nefavorabile ale sedentarismului, reducerea abandonului şcolar, selecţia unui număr mai mare de tineri care opteaza pentru sportul de performanţa.
Varianta constructiva de realizare a investiţiei
La intrare in incinta pe o suprafaţa de 1830 mp vor fi amenajate 80 de locuri de parcare Clădirea cu regim de inaltime P+1.
Se vor executa fundaţii continue din beton monolit C16/20 . Latimea fundaţiilor va fi de 80 cm pentru pereţi exteriori si interiori iar fundaţia bazinului este de tip radier avand o grosime de 60 cm .
Pereţii bazinului au grosime de 50 cm si sunt armaţi cu bare de 12 mm
La partea superioara a fundaţiilor in zona pereţilor exteriori si interiori se va realiza o centura de beton armat monolit C16/20 cu dimensiunile in plan de 35×100 cm..
Pardoseala de la cota -0.05 respectiv -0.80 va rezema direct pe umplutura de piatra bine compactată si va avea grosimea de 14 cm.
Suprastructura
Strucrura de rezistenta a construcţiei este una mixta formata din zidărie portanta cu lăţime de 30 cm si din cadre de beton.
Cărămidă pereţilor portanţi din zidărie va face parte din grupa va face parte din grupa 2 conform P100-2013 tab 8,1.
La colturile clădirii, cat si in punctele de intersecţie a zidurilor portante s-au prevăzut sâmburi pentru preluarea forţelor suplimentare din seism si vânt si vor asigura o legătură buna a centurilor de la diferite nivele.
Scara de acces de la parter la etaj se va executa din beton armat monolit C20/25.
Invelitoarea va fi din tabla.
Controlul calitatii lucrărilor se va face obligatoriu la următoarele faze determinante:
-natura terenului de fundare;
-dimensiunea, cota de fundare si armarea fundaţiilor;
-armare centuri elevaţie;
-realizare acoperiş.
Realizarea construcţiei se va face îngrijit, urmând permanent respectarea datelor din proiect, precum si a prescripţiilor tehnice.
In urma construirii bazinului de inot a rezultat o construcţie ca va fi mult mai bine adecvata din punct de vedere constructiv si functional cu activitatile sportive necesare in acest moment.
Clădirea dispune de 2 vestiare separate pe sexe, echipate cu dusuri si grupuri sanitare.
Forma construcţiei este dreptunghiulara. Dimensiunile sunt de cca 28.80 m lăţime si 33.70 m lungime. Latura de sud a bazinului este vitrata prin 6 goluri de fereastra de 4.75m lăţime, 2.70 m inaltime. Toate golurile de fereastra ale bazinului de inot vor avea parapetul de 1.20m.
Bazinul va fi dotat cu sistem de preaplin si asigurare a luciului de apa pe laturile longitudinale si in căpătui cu adâncime mica. Pe zona de block-starturi s-a optat pentru un rebord pentru reţinerea valurilor. Rebordul va avea partea superioara latita, astfel incat sa nu prezinte pericol de alunecare pentru înotătorii care se vor urca pe acesta.
Pe laturile scurte ale bazinului vor fi prevăzute dispozitive pentru ancorarea cablurilor cu plutitor pentru delimitarea culoarelor de inot. Se vor genera 5 culoare de 2,5 m la time. Pe latura scurta dinspre Entrare vor fi amplasate block-starturi. Suprafaţa interioara a bazinului va fi realizata din materiale care împiedica aderente microorganismelor, creând un mediu aseptic si conferind astfel o intretinere uşoara a bazinului. Zona de garda va fi finisata cu materiale antiderapante, cu aderente scăzută a microorganismelor. Se asigura plasa perimetro la pentru bazin astfel: o medie de 1,75 m pe laterale. Se asigura 3.10 m in zona de block-start, si 3.20 m pe zona de spate , zona ce este destinata incalzirii cursanţilor.
Grupurile sanitare vor avea obiectele WC-urile si lavoarele amplasate la o inaltime mica, conform normativelor in vigoare. Pereţii vor fi finisaţi cu faianţa pana la o inaltime de 2.10 m, iar pe jos va fi montata gresie antiderapanta.
Cuva bazinului va avea dimensiunile de 25.00 x 12.50 m, cu o adâncime variabile de la 1,20 la 1,80, cota de 1,80 fiind situata in zona de block-starturi.
Plaja va avea pontile reglementate pentru a asigura indepartarea apei cat mai rapid. Astfel se asigura ponte de 4P dinspre bazin către canalul colector al apelor “murdare” de pe plaja, si 2% dinspre marginile plajei către acelaşi canal. Rolul canalului colector este de a prelua apele de pe plaja fara ca acestea sa mai ajunga in canalul de preaplin, acest e din urma colectând doar apa curate din valurile bazinului si trimitand-o spre recirculare.
Pentru placarea bazinului si a plajei s-a optat pentru o placare cu placi vitrifiate extrudate, in marea lor majoritate modulare cu I 25x250mm. Se vor face face placari de placi vitrifiate extrudate atat pe plaja cat si in cuva bazinului.
Cuva bazinului va fi tratata si cu piese specjale de gresie vitrifiata extrudata: piese de margine cu suprafaţa riflata si canal pentru sprijinirea degetelor, piese de susţinere a grătarului perimetral, placi cu suprafaţa rugoasa pentru bataia de intoarcere a inotatorilor. Plăcile uzate vor respecta clasele de aderenta normale in sistem European: clase A, respective B de aderenta.
Se vor asigura cârlige de inox pentru ancorarea cordoanelor de separare a culoarelor. Se vor monta si doua cârlige pe direcţia transversala pentru posibilitatea delimitării zonei de 1,20m in situaţia in care se doreşte acest lucru.
Toate incaperile vor fi iluminate atat cu lumina naturala ( ferestre mari, si cu lumina artificiala (corpuri de iluminat pe tavane cu lumina de culoare galbena, calda ).
Accesul in clădire se va face din partea de vest, printr-un hol cu o suprafaţa de 27.45 mp, prin usi duble si cu lumina laterala.
Grupurile sanitare ce deservesc vestiarele si zona dusurilor asigura facilitate si pentru persoanele cu dizabilitati, fiind organizat un grup sanitar dimensional si dotat cu mobilier special conform normelor in vigoare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte
VIDEO | TRAFIC ÎNCHIS pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza rafalelor puternice de vânt: Mai mulți copaci și indicatoare rutiere au fost rupte Traficul rutier va fi închis pe autostrada A1 între Sibiu și Boița din cauza condițiilor meteo extreme. Potrivit DRDP Brașov, rafalele de vânt puternic au doborât mai mulți copaci […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan