Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Bază de cantonament cu facilități de cazare, masă și recuperare pentru sportivi, în Municipiul Blaj: Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Bază de cantonament cu facilități de cazare, masă și recuperare pentru sportivi”, în Municipiul Blaj.

Se doreşte realizarea unei investiţii pentru o bază de cantonament cu facilităţi de cazare, masă şi recuperare pentru sportivi. Baza de cantonament va asigura toate spaţiile de cazare şi facilităţile necesare, dotate conform clasificării de trei stele, pentru un număr de 110 de persoane (sportivi, antrenori, personal adiacent, oficiali etc).

Această bază de cantonament este o structură de primire amenajată într-o clădire, care vor pune la dispoziţia sportivilor, staff-urilor acestora şi diverşilor oficiali, spaţii de cazare, asigurând totodată prestări de servicii specifice şi dispunând de spaţii pentru recepţie, aşteptare, conferinţe, corespondenţă, alimentaţie, recuperare, spălătorie – uscătorie echipament sportiv, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată baza de cantonament va dispune de toate încăperile tehnice necesare unei bune funcţionări conform parametrilor de confort actuali, cu dimensionarea corespunzătoare a tuturor dotărilor şi instalaţiilor interioare şi exterioare.

Principalele funcţiuni interioare preconizate sunt următoarele:

Zona de recepţie şi hol principal

Cazare: se va asigura un număr de 55 de camere pentru 110 de persoane.

Sală de conferinţe: se va propune o sală pentru desfăşurarea întâlnirilor infórmale, dar şi pentru prezentări, proiecţii video etc., dimensionată pentru 30 de persoane. Sala de conferinţe va fi în directă legătură cu holul principal al clădirii.

Alimentaţie publică: se va prevedea o sală de mese, ce va funcţiona în sistem de autoservire.

Bucătărie: sala de mese va fi deservită de o bucătărie proprie, dimensionată conform normelor aflate în vigoare, alături de vestiare pentru personal bucătărie, depozitări, preparări. Toate anexele bucătăriei vor fi accesibile dintr-un hol de intrare, cu acces separat de accesul principal în clădire.
Sală de recuperare va fi proiectată şi amenajată sub forma unei săli mobilate cu aparate pentru fitness, pentru o capacitate de 30 de persoane.

Spaţii pentru spălătorie şi uscătorie: se vor propune spaţii pentru întreţinerea echipamentului sportiv.
Oficii întreţinere şi curăţenie: în funcţie de soluţia funcţională se vor prevedea spaţii pentru oficiile de curăţenie, amplasate în directă legătură cu spaţiile de cazare. Acestea vor conţine şi spaţii de depozitare aşternuturi curate şi separat aşternuturi murdare.

Anexe

Vestiar personal întreţinere: se va prevedea un vestiar unisex pentru personalul de întreţinere, separat de vestiarul personalului ce deserveşte bucătăria.

Birou administrativ: se va propune un birou pentru administratorul bazei de cantonament.
Spaţii tehnice:

Atelier întreţinere: clădirea va fi prevăzută cu un mic atelier de întreţinere, ce va desfăşura activităţi de mentenanţă pentru întreaga bază de cantonament.

Centrală termică: se va amplasa la parterul clădirii, cu acces separat din exterior, fiind dimensionată în funcţie de calculul soluţiei pentru instalaţiile termice.

Centrala de detecţie şi semnalizare incendiu: se va dimensiona şi dota conform norme în vigoare.

Circulaţii verticale: se vor amenaja căi de circulaţie pe verticală prin rampe de scară deschise şi închise, cu respectarea normelor privind securitatea la incendiu şi a numărului şi gabaritelor de evacuare la incendiu a sportivilor.

Culoarele şi scările principale vor avea lăţimea minimă de 1.40 m, iar casa scării va fi separată de culoarele de circulaţii de la nivelele supraterane.

Amenajări exterioare

Se vor amenaja următoarele spaţii exterioare:

– curte de primire cu acces şi staţionare temporară pentru două autocare;

– curte de serviciu cu acces pentru aprovizionare şi trei locuri pentru staţionare de scurtă durată;

– amenajări peisagere, cu plantaţii de arbori şi arbuşti, alei şi suprafeţe cu gazon;

Finisaje interioare

-Finisajele interioare vor satisface cerinţele impuse de către destinaţia clădirii astfel: pereţii interiori de compartimentare, nestructurali între funcţiunile principale vor avea 20 cm grosime, (zidărie de cărămidă 20 cm), gletuiţi şi vopsiţi cu vopsea lavabilă albă.

Compartimentările din cadrul grupurilor sanitare se vor realiza din panouri gips-carton rezistent la umiditate pe structură metalică montate pe suporţi şi prinderi la perete, tavan şi, finisaţi cu plăci de faianţă până la înălţimea de 2,10 m, zona până la tavan fiind finisată prin gletuire şi vopsire cu vopsea lavabilă.

– În grupuri sanitare şi zonele de circulaţie – se vor monta pardoseli gresie ceramică şi plinte ceramice.

– Placajele de faianţă se vor executa în grupurile sanitare. Se vor folosi plăci de faianţă cu dimensiunea > 30 cm, ce se vor aplica pe o înălţime de 2.10m. Rosturile se vor executa standard. La întâlnirea cu pardoseala se va aplica etanşare cu silicon, racordul la perete se face prin plinta de gresie ceramică.

– Zugrăvelile interioare se vor executa cu vopsele lavabile pe pereţi şi tavane pe suprafeţe pregătite anterior prin aplicarea de glet ipsos.

– Tâmplăriile uşilor de interior sunt alcătuite din lemn (pin), placat cu MDF şi înfoliat în furnir sintetic de culoare nuc sau stejar închis.

– Glafurile exterioare la ferestre sunt prevăzute din PVC în culoarea tâmplăriei.
Finisaje exterioare

– Vopsitorii lavabile de exterior peste sistem termoizolare vată bazaltică 15 cm grosime, culoare alb RAL 9003 la pereţi şi tencuieli decorative pentru soclu culoare gri RAL 9023 peste sistem termoizolare polistiren extrudat 10cm. În zona ferestrelor se vor realiza ancadramente placate cărămidă aparentă.

– Tâmplăria exterioară, fereastrele şi uşile se vor executa din rame cu profil aluminiu pentacameral cu ruperea punţii termice şi geam termoizolant.

– Pe faţadele de nord şi sud se vor monta casete luminoase cu ramă metalică şi plexiglas, cu rol de semnalizare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de 15 august, în localitatea Câmpeni, pe strada Gării.

Din primele informații este vorba despre deșeuri nepericuloase, care ard pe o suprafață de 60 de metri pătrați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stația de pompieri Câmpeni a intervit pentru localizarea și stingerea flăcărilor.

În cadrul intervenției a fost alocată o autospecială pentru stingere cu apă și spumă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
INCENDIU la Ighiu: O locuință a izbucnit în flăcări. Intervin pompierii cu două autospecialele

Detașamentul de pompieri Alba Iulia în cooperare cu SVSU Ighiu intervin pentru localizarea și stingerea unui incendiu în loc. Ighiu.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul intervenției au fost alocate două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru prim ajutor.

UPDATE: Incendiu lichidat. A ars o porțiune din acoperiș locuinței, aceasta fiind lovită de fulger.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare imediată COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Avertizare imediată COD PORTOCALIU de FURTUNI în Alba: Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Zonele vizate

Meteorologii au emis o avertizare imediată de Cod PORTOCALIU în mai multe localități județul Alba, luni, 15 august, până la ora 15:00.

Zonele vizate din județul Alba sunt Câmpeni, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Bucium, Mogoș, Întregalde, Ponor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se vor semnala averse ce vor cumula 35-45 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea