Bătrânul ”Kalaşnikov”, fabricat la Cugir, nu mai e de dorit în România. Armata vrea să îl înlocuiască cu altă armă de asalt

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu a anunțat că armata dorește să înlocuiască vechea armă de asalt Kalaşnikov, fabricată la Cugir. Noua arma ar urma să fie produsă de o companie românescă.

Mai multe prototipuri se află acum în teste. Kalaşnikov sau AK 47 la început, apoi AKM, au intrat în dotarea armatelor sovietiecie la sfârşitul anilor 50. De atunci au fost produse peste 100 de milioane de exemplare. În România s-a produs sub licenţă la Cugir.

ELIT

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării: „Trebuie să mergem pe standard NATO. Pușca de infanterie trebuie sa o producem în România. Avem discuția cu mai mulți parteneri, facem teste de specialitate: tragem din poligon, o aruncăm din avion, o ducem în apă sărată, dulce, vedem cum se comportă. Vedem care sunt cele mai bune opțiuni pentru înzestrare și apoi ne dorim o discție cu ROMARM și să producem această pușcă în țară. Nu doar armată română are nevoie, ci și Ministerul de Interne și celelalte servicii”.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...