Rămâi conectat

Curier Județean

Batalionul 136 Geniu ”Apulum”: Ceremonial religios, defilare și prezentarea bilanțului pe 2014, la festivitatea de începere a noului an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, 12 decembrie, cu începere de la orele 9.30, s-a desfăşurat festivitatea de deschidere a anului de instrucţie 2015 la care a participat întregul efectiv de cadre militare, soldaţi-gradaţi profesionişti şi civili, sub comanda locotenent colonelului Vlăsceanu Antonel.

geniuCa în fiecare an, festivitatea se doreşte a fi un prilej de autoanaliză a rezultatelor obţinute în cadrul procesului de instrucţie din anul anterior dar şi de comunicare a sarcinilor şi priorităţilor de instruire pentru anul în curs.

Şeful operaţiilor şi instrucţiei locotenent colonel Fara Cătălin, a adus la cunoştinţa întregului personal mesajul comandantului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” prin care a adus mulţumiri personale cu privire la modul exemplar de răspuns la toate misiunile desfăşurate in 2014 de batalion.

Elit - Gustul Desăvârșit

Debutul activităţii a fost marcat de efectuarea unui scurt ceremonial religios de către preotul garnizoanei Alba Iulia, Bratu Constantin.

În cadrul festivităţii, s-a prezentat bilanţul principalelor activităţi din anul 2014, la care a participat Batalionul 136 Geniu , printre care se numără:

            – intervenţia în situaţii de urgenţă din perioada 17.05.2014-13.06.2014 în localitatea Nicolae Bălcescu, sat Dosul Râului, judeţul Vâlcea;

            – exerciţii în comun cu I.S.U Alba;

            – activităţi de instrucţie prin practicare care au implicat efective si tehnică militară de geniu în poligonul CIL FT Cincu din judeţul Braşov;

            – organizarea şi desfăşurarea exerciţiului multinaţional IEL MILU 2014 din garnizoana Alba Iulia;

            – participarea cu efective la exerciţiul TRIMONTIUM 2014 din Bulgaria;

            – participarea la conferinţa principală de planificare pentru exerciţiul multinaţional CAPABLE LOGISTICIAN 15 care se va desfăşura în Ungaria în anul 2015;

            De asemenea, militarii din cadrul unităţii au fost informaţi cu privire la obiectivele şi activităţile importante din anul 2015, precum:

            – participarea cu efective şi tehnică militară de geniu la exerciţiul multinaţional BEAVER 2015 din poligonul CIL FT Cincu;

            – participarea la exerciţiul multinaţional CAPABLE LOGISTICIAN 15;

            – organizarea şi desfăşurarea de tabere de instrucţie la munte şi tabere mobile de instrucţie cu subunităţi de cercetare de geniu din cadrul batalionului;

            – organizarea şi desfăşurarea de exerciţii de comandament şi exerciţii cu trageri de luptă pentru subunităţi din batalion.

  Festivitatea s-a încheiat cu defilarea batalionului.

Comunicat de presă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Drumul comunal DC139 din comuna Vadu Moților va fi reabilitat. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria comunei Vadu Moților a solicitat avizul de mediu pentru reabilitarea drumului comunal DC139 și îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, dar și crearea de condiţii decente de trai locuitorilor zonei şi în consecinţă dezvoltarea zonei.

Drumul comunal DC139 este într-o stare avansată de degradare și necesită imediata intervenție. Traseul este unul de munte, cu lățimi mici ale părții carosabile de 3.00 m cu declivități relativ mari. Șanțurile sunt neregulate sau lipsesc cu desăvârșire pe multe zone, cu secțiuni variabile, în mare parte colmatate cu vegetație și pământ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acest lucru duce la staționarea apei în timp îndelungat pe platforma drumurilor, apa infiltrându-se în corpul drumurilor și produce degradări în structura rutieră. Există podețe tubulare, colmatate, care necesită înlocuire. Nu există indicatoare rutiere sau marcaje.

Principalii participanți la trafic pe acest drum sunt locuitorii comunei Vadu Moților, iar prin asigurarea rețelelor de drumuri se va stimula creșterea economică, dezvoltarea localităților din împrejurimi prin construirea de noi locuințe, investiții generatoare de venituri și locuri de muncă.

Valoarea investiției este estimată la cca 8,004,550.34 lei fără TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

FOTO | ”A încercat să evite o coliziune”: cum a rămas un șofer cu mașina blocată în șanțul de pe marginea străzii

Un șofer din Crăciunelu de Jos a evitat în ultimul moment coliziunea cu alt autoturism, dar s-a ales cu roțile mașinii în tranșeea de pe marginea drumului.

Imaginile cu mașina blocată au fost postate pe o rețea de socializare iar mesajele răutăcioase nu au întârziat să apară: ”Aici mai ține si de sofer. Hai să fim serioși, are zece metri de pod in față și el a intrat in șanț”. Alții au sărit în apărarea șoferului: ”Dacă trebuie să eviți ceva acolo ajungi”, ”Mare tâmpenie șanțurile alea adanci lasate descoperite pe marginea drumurilor!” au comentatt câțiva cetățeni la postarea de pe Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a anunțat cu mare bucurie semnarea contractului de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță.

S-a semnat contractul de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță, prin programul guvernamental „Anghel Saligny”
Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, a semnat documentul prin care se asigură finanțarea de peste 14 milioane de lei. În concluzie, am trecut de la stadiul, parcă interminabil, de „vom face”, la cel de „facem”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu mă grăbesc să anunț că e o veste bună ci, mai degrabă, că păsuirea dată de albaiulienii de aici se apropie de sfârșit. Acest moment are în spate o istorie din care nu lipsesc frustrările și dezamăgirile de ambele părți. Nu e o consolare pentru nimeni să amintim că toți indicatorii tehnici, procedurile de expropriere, toate etapele acestui proiect de reabilitare au pornit cu mulți ani în urmă. Iar întârzierea modernizării acestei zone nu poate fi transformată într-o vină exclusivă a unui politician, om de administrație sau ambele.

Oricine și-ar fi dorit să nu o ducă în cârcă. Dar banii pentru investiții de o asemenea amploare nu pică din cer, „buzunarele” unui buget nu pot fi dilatate cu un simplu „poc” din degete iar situația terenurilor și imobilelor de acolo nu se putea clarifica peste noapte.
Din fericire, banii guvernamentali din Programul Anghel Saligny inițiat de PNL vor porni investițiile și vor pune capăt acestei situații. Peste 14 milioane de lei vor fi folosiți pentru apă și canalizare pe tronsoanele de pe cele 11 străzi din zona Racoviță, urmând ca a doua etapă, de asfaltare, să poată primi finanțare tot din acest program.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care, în ultima perioadă, au susținut această alocare de fonduri și au grăbit semnarea acestui contract. În special colegilor mei din PNL, secretarul de stat Claudiu Racuci, viceprimarului Marius Filimon, dar și celor care s-au implicat Indiferent de partidul din care fac parte ori de funcția ocupată.” a declarat vicepreședintele pe pagina de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea