Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Băsescu l-a lăudat pe Boc și l-a criticat pe Hava, la Alba Iulia, pe tema locurilor de muncă: Da, domnule primar, ai văruit Cetatea

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Băsescu nu a ratat ocazia să-l critice, duminică, la Alba Iulia, pe primarul Mircea Hava, în problema locurilor de muncă, apreciind eforturile edilului din Cluj-Napoca, Emil Boc, despre care a spus că a redus șomajul aproape de zero.

Traian Basescu03

Traian Băsescu a fost ușor ironic la adresa lui Mircea Hava, primar de care a fost apropiat cât a locuit la Cotroceni, spunând că ”speră din tot sufletul” că românii vor fi consecvenți când vor merge la vot și vor spune: ”Da, domnule primar, sigur, e frumos, ai văruit Cetatea, ai făcut-o, am văzut că ai acolo oameni care prezintă onorul îmbrăcați în costume de epocă, dar n-am văzut locuri de muncă. Generația Facebook vrea locuri de muncă”.

Fostul șef de stat l-a lăudat, însă, pe Emil Boc, primar care va candida tot din partea PNL la alegerile locale, spunând că ”acele parcuri industriale cu facilități pentru investitori sunt cele care spre exemplu au făcut din Cluj-Napoca un oraș cu șomaj aproape zero”.

edili Emil Boc & Mircea Hava”Era primar al Clujului domnul Funar, care deborda de patriotism. Patriotism înseamnă să servești comunitatea. Când a venit Coca-Cola să facă investiții a spus că lui nu-i trebuie investiții ale imperialiștilor. În schimb reușise să vopsească toate băncile din Cluj-Napoca în roșu, galben și albastru de nu mai aveai unde să te așezi că îți iei tricolorul pe tine. În această epocă de înflorire din timpul lui Funar șomajul ajunsese la 8-9% în Cluj. A venit Emil Boc, a înființat parc industrial, a dus utilitățile până la marginea parcului industrial, le-a dat facilități investitorilor, iar astăzi Clujul are șomaj zero sau aproape zero. Și nu doar la Cluj, la fel a făcut Aradul, la fel a făcut Timișoara și la fel a făcut Romanul în partea cealaltă a țării. E foarte important ce abordare are administrația locală pentru a crea locuri de muncă”, a spus Băsescu.

Fostul șef de stat a participat, duminică, la lansarea candidaților PMP Alba, spunându-le celor aproximativ 500 de delegați prezenți la eveniment că Guvernele pot crea doar temporar locuri de muncă, însă aceasta este atribuția administrațiilor locale.

”Se construiesc niște tronsoane de autostradă, se termină ele în doi, trei ani. Locurile de muncă au dispărut. Se modernizează căi ferate cu bani de la Guvern sau de la Uniunea Europeană. Se lucrează doi, trei ani, locurile de muncă au dispărut. Extrem de important este ca administrațiile locale să creeze locuri de muncă permanente prin stimularea investitorilor români și străini să investească în perimetrul localității unde primarul își desfășoară activitatea”, a spus Băsescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea