Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Băsescu condamnă prevederea potrivit căreia tinerii se pot înscrie la facultate fără Bacalaureat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prevederea potrivit căreia tinerii care nu au reușit să ia BAC-ul se pot înscrie la facultate este ”proastă” și a fost luată în ”în folosul mafiei universitare”, a declarat Traian Băsescu sâmbătă, la Mamaia.

Traian Basescu la Alba Iulia01”Soluţia este proastă, adică intrarea la facultate fără bacalaureat. Se putea face foarte bine la nivelul liceelor”, a spus şeful statului.

Băsescu a afirmat că la nivelul liceelor s-ar fi putut introduce un an în plus pentru absolvenţii care nu au promovat bacalaureatul, iar în acel an să se studieze materiile care sunt probe la acest examen.

”Sunt convins că la nivelul liceelor s-ar fi găsit resurse umane şi mulţi dascăli, fiind plătite orele, ar fi vrut să participe într-un astfel de program”, a spus preşedintele.

Potrivit şefului statului, acest lucru ar fi ca ”un târg”, întrucât absolvenţii care nu au luat bacalaureatul trebuie să îşi plătească facultăţile, în schimb, dacă ar fi rămas un an în plus la liceu, aceştia nu ar fi plătit nimic.

”Deci, dintr-un lucru necesar pentru copiii care nu au luat bacalaureatul, PSD a reuşit să facă o afacere în mod deosebit pentru universităţile private care nu mai aveau studenţi”, a spus el.

Preşedintele a susţinut că aceasta este o soluţie ”murdară, exact de tip PSD”.

”Pentru ce să duci copiii aştia fără bacalaureat în universitate. Le iei banii în loc să-i laşi pe lângă licee. (…) S-a făcut un lucru necinstit, umilitor pentru copii, umilitor pentru familii şi strict în folosul mafiei universitare”, a spus Băsescu.

El a precizat că sunt universităţi care au spus că nu preiau tineri în acest mod, adăugând că este convins că în mod deosebit universităţile private ”cu lobby-ul pe care îl au în Parlament şi în PSD” au rezolvat această problemă.

”Le-a oferit acum PSD posibilitatea să continue să aibă studenţi, deşi nu au valoare”, a spus el.

Şeful statului crede că prin această soluţie s-a făcut o mare greşeală în detrimentul generaţiei tinere.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea